Sporturi

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în finala WTA Doha 2019

15.02.2019 | 17:55
Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in finala WTA Doha 2019

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în finala WTA Doha 2019. Simona Halep, locul 3 WTA, are parte de o săptămână perfectă la Doha alături de noul ei antrenor, belgianul Thierry Van Cleemput, fostul tehnician al lui David Goffin. După calificarea spectaculoasă obţinută cu echipa de Fed Cup a României în semifinalele competiţiei, Simona Halep îşi continuă drumul presărat de victorii şi se califică în marea finală la turneul din Doha, de categorie Premier, cu premii totale în valoare de 916,131 de dolari. Competiţia din Qatar se desfăşoară în perioada 11-16 februarie.

Simona a trecut în trei seturi de adversara ei din semifinală, Elina Svitolina, locul 7 WTA, scor 6-3, 3-6, 6-4 la capătul unui meci care a durat două ore şi 9 minute de joc. În continuare, în marea finală din Qatar, fostul lider mondial din WTA o va întâlni pe câştigătoarea semifinalei care se va disputa între Angelique Kerber şi Elise Mertens, meci care va începe la Doha în jurul orei 18.05, ora României. Simona Halep a mai jucat o finală în Qatar cu Angelique Kerber, pe care a şi câştigat-o.

Câţi bani încasează Simona Halep după victoria cu Svitolina de la Doha

Pentru victoria obţinută în faţa Elinei Svitolina, Simona Halep va primi la Doha 84,850 de dolari şi 305 puncte WTA. Românca în vârstă de 27 de ani a mai primit o veste bună la turneul din Qatar. Graţie victoriei din sferturi cu Lesia Tsurenko, jucătoarea din Constanţa se va apropia de locul 1 WTA. Simona Halep va reveni de luni pe locul 2 WTA. Chiar şi aşa, românca ţinteşte să se întoarcă pe locul 1.

“Nu contează acum clasamentul. Joc doar pentru a câștiga fiecare meci. Acum sunt pe 2, voi lupta pentru a reveni pe primul loc în lume. A fost un sentiment minunat să câștigăm împotriva celei mai bune echipe din lume. Avem o echipă grozavă, suntem foarte apropiate. E o plăcere să joci și un sentiment grozav să câștig pentru țara mea”, a declarat Simona Halep la Doha.