Simona Halep

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în optimi la WTA Praga!

11.08.2020 | 17:23
Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in optimi la WTA Praga
ADVERTISEMENT

Simona Halep a obținut prima victorie din circuitul WTA, după pauza de șase luni de pauză provocată de pandemia de coronavirus. A fost 6-1, 1-6, 7-6 cu Polona Hercog, la capătul unei evoluții impresionante a româncei.

Jocul Simonei a fost din ce în ce mai precis pentru Halep, care i-a lăsat foarte puține șanse adversarei sale. În turul 2, Simona o va înfrunta pe Barbora Krejcikova, cea care a trecut de Patricia Țig.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Praga este unul de categorie Internationla, una dintre cele mai slabe din WTA. Tocmai din acest motiv, suma care îi revine Simonei Halep după victoria cu Hercog nu este una impresionantă. Cel puțin nu pentru nivelul unei sportive ca Halep.

Simona Halep ar putea câştiga 25.000 de dolari şi 280 de puncte WTA dacă se impune la Praga

3.150 de dolari este suma pe care va intra în conturile Simonei Halep pentru calificarea în turul 2. Este o sumă mult sub cea pe care o vedem la competițiile mai importante, de categorie Premier, Premier 5, sau Premier Mandatory.

ADVERTISEMENT

Nici dacă va reuşi să câştige turneul de la Praga, Simona Halep nu va adăuga o sumă care să-i mişte prea mult balanţa în cont. 25.000 de dolari este premiul pentru învingătoarea din finala de duminică.

Finalista de la Praga încasează 14.000 de dolari, iar cele două jucătoare care vor fi eliminate în semifinale iau câte 8.035. În fine, pentru accederea în sferturile de finală se acordă 5.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Premiile sunt în scădere chiar şi faţă de anul trecut la Praga. Asta pentru că nu se pot vinde bilete din cauza pandemiei. Astfel, învingătoarea din 2019 din Cehia, Jil Teichmann, încasa 43.000 de dolari. O sumă aproape dublă.

Nici în clasamentul WTA nu este un plus tocmai important pentru Halep. 30 de puncte se acordă pentru calificarea în turul 2 la turneul de categorie International de la Praga.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va reuşi să câştige finala, Halep va avea o zestre ceva mai considerabilă. 28o de puncte primeşte în clasament învingătoarea din ultimul act, care va avea loc duminică.

ADVERTISEMENT