Simona Halep

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în sferturi de finală la Rogers Cup

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 09.08.2019 | 00:57
Simona Halep premii Rogers Cup 2019. Pentru prezenţa în sferturi la feminin premiul este de 60.000 dolari

Simona Halep a început concursul de la Rogers Cup, primul turneu la care participă după câştigarea titlului la Wimbledon, direct în al doilea tur, în care a avut de înfruntat o opoziţie neaşteptat de puternică din faţa americancei Jennifer Brady, pe care a depăşit-o dramatic, la tie-break, în setul decisiv. În optimi a reuşit să treacă de rusoaica Svetlana Kuzneţova, despre care Simona spune că este una din prietenele ei din circuitul WTA. Simona a câştigat o sumă frumoasă pentru trecerea în sferturi.

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în sferturi de finală la Rogers Cup

Rogers Cup este unul dintre cele mai puternice turnee anuale, în afara celor patru Grand-Slam-uri şi face parte din categoria Premier şi, prin urmare, are premii foarte ridicate din punct de vedere financiar. Turneul are două secvenţe, feminină, întrecerea având loc la Toronto şi masculină, se desfăşoară la Montreal. Deşi la turneele de Grand Slam s-a instituit egalitatea premiilor între bărbaţi şi femei la Rogers Cup lucrurile sunt total diferite.

Astfel, cel care va câştiga întrecerea masculină va primi 1.049.000 dolari, în timp ce sportiva care se va impune la feminin va lua doar 521.000 de dolari. Şi acest decalaj există la absolut toate categoriile de premiere, începând de la faza primului tur. Prin calificarea în sferturi de finală Simona Halep ajunge la un câştig de 60.455 dolari, iar în turneul masculin un sfertfinalist are garantaţi 140.385 dolari.

Simona Halep premii Rogers Cup 2019. Pentru Halep regăsirea ritmului optim de joc e prioritatea la Toronto

Pentru Simona Halep prioritar este găsirea ritmului optim de joc

Desigur, pentru Simona Halep, care  a depăşit după Wimbledon cifra de 32 milioane dolari la câştiguri în carieră, aceşti bani nu înseamnă prea mult. Sportiva noastră e preocupată ca după vacanţă luată de la Wimbledon încoace să îşi poată regla cât mai repede ritmul, pentru a fi la nivelul optim la US Open. Şi mai contează să facă puncte în clasamentul WTA, pentru că are încă şanse să revină pe primul loc în lume.

Simona a acuzat dureri la tendonul lui Achile în primul meci, dar nu este îngrijorată de această problemă, spunând că acest lucru se întâmplă de fiecare dată când face o pauză competiţională. Şi trecerea la o suprafaţă dură, cum este hard-ul afectează picioarele, dar Halep este optimistă pentru faptul că va reuşi să îşi intre repede în ritm şi să se pregătească bine de US Open.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!