Sport

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în semifinale la Wimbledon. Suma impresionantă care îi intră în cont

Simona Halep a obținut o calificare spectaculoasă în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon și și-a asigurat un bonus financiar pe măsură. Va încasa cel mai mare premiu din acest sezon.
06.07.2022 | 16:49
Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in semifinale la Wimbledon Suma impresionanta care ii intra in cont
Simona Halep mărșăluiește la Londra spre al doilea trofeu al carierei la Wimbledon
ADVERTISEMENT
06-07-2022
13:50

Halep, premiu consistent pentru semifinale

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2022 după victoria entuziasmantă cu Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4.

Pentru intrarea în careul de ași, românca va fi recompensată cu u  cec în valoare de 624.642 de dolari. Premiul poate crește la 1.145.177 de dolari în cazul accederii în marea finală.

Simona Halep pornea cu șansa a doua, conform ierarhiei WTA, în duelul cu Paula Badosa (locul 4 în lume), dar diferența din clasamentul mondial nu i-a conferit nici un atu jucătoarei din Spania.

Suma uriașă pe care o va încasa Simona Halep după victoria cu Paula Badosa

Fost lider mondial, Simona Halep arată din ce în ce mai bine din punct de vedere al exprimării sportive, iar acest lucru l-au remarcat și adversarele pe care le-a întâlnit la ediția din acest an a turneului de la All England Club.

ADVERTISEMENT

Rând pe rând, Simona Halep și-a demolat oponentele de la Grand Slamul londonez, iar încasările sportivei vor fi pe măsura prestațiilor din teren.

Astfel, pentru calificarea în faza sferturilor de finală românca și-a asigurat un cec în valoare de 395.607. Este cel mai mare premiu pe care îl va încasa în acest sezon în circuitul mondial.

ADVERTISEMENT

Precedentul cec consistent, în valoare de 343.985 dolari, l-a încasat de la organizatorii turneului de la Indian Wells, pentru accederea în semifinalele competiției.

Până la finalul întrecerii din capitala Angliei, Simona Halep își poate suplimenta veniturile. O calificare în careul de ași a competișiei va fi recompensată de organizatori cu 624.642 de dolari.

ADVERTISEMENT

Evident, cele mai importante venituri le vor obține finalistele turneului. 1.145.177 de dolari va încasa învinsa, iar câștigătoarea trofeului va avea în contul bancar 2.290.354 de dolari în plus față de începutul turneului.

Duel, aparent, la îndemâna Simonei Halep în sferturi

Jucătoarea română nu a trebuit să aștepte deloc pentru a-și aflat adversara din sferturile de finală. În drumul spre cel de al doilea trofeu la All England Club româna o va înfrunta pe Amanda Anisimova.

ADVERTISEMENT

Americanca, numărul 25 mondial, are un bilanț negativ în întâlnirile directe cu Simina Halep. Românca a câștigat două din cele trei dueluri.

Ultima oară Halep și Anisimova s-au înfruntat în turneul de la Bad Homburg, unde românca a câștigat meciul într-o manieră dezarmantă, scor 6-2, 6-1.

ADVERTISEMENT