Simona Halep

Câti bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în turul 2 la US Open 2019. Sumă importantă pentru campioana noastră!

28.08.2019 | 00:17
Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in turul 2 la US Open 2019 Suma importanta pentru campioana noastra

Simona Halep este prezentă la ultimul turneu de Grand Slam din acest an, US Open, care are loc la New York şi speră să ajungă de această dată în competiţia regină a sezonului de hard, cel puţin până unde a reuşit în 2016, adică în faza semifinalelor. În primul tur a trecut acum în trei seturi de Nicole Gibbs (6-3, 3-6, 6-2)

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în turul 2 la US Open 2019

Ediţia din acest an a US Open este şi un adevărat regal financiar, stabilind un record all time în privinţa premiilor acordate vreodată la turnee de Grand Slam. Nu mai puţin de 57 de milioane de dolari sunt în joc, cu 13 la sută mai mult decât la ediţia precedentă. Simona Halep visează să ajungă la momentul ultimului act, acolo unde învingătorul, pe lângă trofeu se alege cu un cec în valoare de 3,85 milioane dolari, iar învinsul cu un altul, de 1,9 milioane dolari.

Deocamdată Simona Halep trebuie să o ia pas cu pas până acolo şi ar avea în total de jucat 7 partide, incluzând aici şi finala. Fiecare etapă a turneului are recompensele ei financiare. În primul tur Simona a întâlnit-o pe americanca Nicole Gibbs, locul 139 mondial, lucky-looser, pentru că a ajuns pe tabloul principal, după ce a pierdut ultimul meci din calificări, datorită retragerii cehoaicei Marketa Vondrusova.

Simona Halep bani US Open 2019. Dacă va ajunge în finală românca va lupta pentru un premiu record de 3,85 milioane dolari

În turul următor va juca cu Townsend

Pentru calificarea în turul secund la US Open, în urma succesului în faţa lui Nicole Gibbs, valoarea premiului Simonei Halep este în acest moment de 100.000 de dolari (aproape 85.000 de euro), cu 7,5 la sută mai mult decât anul trecut. Învinsă după primul tur americanca nu pleacă deloc cu mâna goală, primind 58.000 de dolari, adică 49.000 de euro.

Traseul pe mai departe al Simonei nu înseamnă un meci deosebit de greu în turul 2, acolo unde va avea ca adversară pe Taylor Towsend, americanca fiind o clientă mai veche a româncei, în faţa căreia nu a avut şansă. Simona Halep este cotată de bookmakeri drept a doua favorită a turneului, deşi ocupă doar locul 4 mondial.

Tags: