ADVERTISEMENT
Sporturi

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în turul trei de la Australian Open! Sumă importantă primită din partea organizatorilor

Autor: Francisc Oprea | 23.01.2020 | 11:33
Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în turul trei de la Australian Open! Sumă importantă primită din partea organizatorilor
Simona Halep a trecut de Harriet Dart în turul doi de la AO 2020. Sursă Foto: Hepta

Simona Halep a primit din partea organizatorilor Australian Open un cec în valoare de 124.000 de dolari americani pentru calificarea în turul trei de la Australian Open. Jucătoarea din România a trecut fără emoții în runda secundă de britanica Harriet Dart, în fața căreia a cedat șase game-uri.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a primit peste 100.000 de dolari pentru calificarea în turul trei

Simona Halep a ajuns în turul trei de la Australian Open după două meciuri câștigate în minimum de seturi, cu Jennifer Brady și Harriet Dart.

După victoria cu jucătoarea din Marea Britanie aflată pe locul 173 WTA, favorita patru de la Melbourne a primit un cec în valoare de 124.000 de dolari americani, care se adaugă celor 88.000 primiți pentru calificarea în turul doi.

ADVERTISEMENT

În cazul unei victorii în runda a treia, unde va întâlni câștigătoarea meciului dintre Danielle Collins și Yulia Putintseva, Simona Halep va primi un cec în valoare de 207.000 de dolari americani, în timp ce prezența în sferturi se premiază cu 363.000 de dolari.

Calificarea în careul de ași de la Australian Open le asigură sportivilor alte 720.000 de dolari, iar dacă va reuși să egaleze cea mai bună performanță de la Melbourne, finala din 2018, Simona Halep va fi premiată de organizatori cu un cec în valoare de 1.400.000 de dolari americani.

ADVERTISEMENT

Marii câștigători ai acestei ediții de Australian Open vor fi primi fiecare câte 2.800.000 de dolari, record pentru turneul de Mare Șlem de la Melbourne.

Din turul trei începe greul

Simona Halep a avut două misiuni ușoare în primele două runde de la Melbourne, reușind să treacă în două seturi atât de Jennifer Brady, cât și de Harriet Dart, însă din runda a treia situația se poate dovedi mult mai dificilă.

ADVERTISEMENT

Favorita patru va întâlni în meciul următorul de la Australian Open câștigătoarea duelului dintre Danielle Colins (25 WTA) și Yulia Putintseva (38 WTA).

Americanca este, cel puțin la prima vedere, favorită înaintea meciului de marți, atât datorită clasamentului, cât și pentru rezultatele obținute în acest debut de sezon, sferturi la Brisbane și prezență în careul de ași de la Adelaide.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Danielle Collins s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, în 2014 la US Open, meci câștigat de româncă în set decisiv.

De cealaltă parte, dacă Yulia Putintseva reușește să obțină calificarea în turul trei de la Australian Open, o va întâlni în premieră pe Halep în circuit.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!