Sporturi

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în turul 3 la Wimbledon 2019

03.07.2019 | 18:42
Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in turul 3 la Wimbledon 2019

Simona Halep a reuşit să obţină calificarea în turul trei al acestei ediţii la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o în turul doi pe compatrioata sa Mihaela Buzărnescu, scor 6-3, 4-6, 6-2. În primul meci al actualei ediţii a competiţiei londoneze Halep trecuse greu de Aliaksandra Sasnovich din Belarus, cu scorul de 2-1.

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în turul trei la Wimbledon

Pentru performanţa de a fi reuşit să pătrundă în al treilea tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon din acest an Simona Halep va fi recompensată cu un cec în valoare de 124.975 euro, cu 11 la sută mai mult decât s-a acordat la ediţia din 2018. Învinsa sa, Mihaela Buzărnescu, s-a ales pentru calificarea în al doilea tur cu suma de 81.065 euro, cu 14 la sută mai mult decât s-a acordat acum un an.

Simona Halep ar putea avea parte în turul trei de un adversar de top, urmând a întâlni pe bielorusa Viktoria Azarenka, o jucătoare care încearcă să regăsească drumul performanţelor de acum câţiva ani. Pentru Simona Halep va reprezenta un obstacol dificil, deoarece ambele se simt bine pe iarbă.

Simona Halep bani. Premiul a crescut anul acesta cu 11 la sută faţă de ediţia anterioară

Simona Halep a ajuns până în semifinală în 2014

Simona Halep nu a reuşit din  toate participările ei la Wimbledon decât să joace o semifinală în 2014, de fapt imediat după ce a pierdut prima ei finală de la Roland Garros, în faţa Mariei Şarapova. A avut-o în faţă atunci pe canadianca Eugenie Bouchard, considerată drept o mare speranţă şi care atunci chiar juca tenis.

Bouchard s-a impus în trei seturi, dar acela a fost momentul ei maxim, pentru că a alunecat rău pe tobogan în ultimii ani, acum fiind eliminată din primul tur, la Wimbledon, de slovena Tamara Zidansek. Nici Halep nu a mai reuşit evoluţii deosebite la Wimbledon, anul trecut ieşind în turul trei în faţa taiwanezei Su Wei Hsieh, după ce a condus cu 5-2 în setul decisiv.