Sport

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru calificarea în semifinale la Australian Open 2020

29.01.2020 | 03:13
Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in semifinale la Australian Open 2020
ADVERTISEMENT

Simona Halep a reuşit să pătrundă în careul de aşi de la Australian Open, după ce a învins în sferturi de finală pe Anett Kontaveit din Estonia, scor 6-1, 6-1. Românca a impresionat la această ediţieprintr-o evoluţie din ce în ce mai sigură de la meci la meci, demontând speculaţiile bookmakerilor, care la fel ca la Wimbledon, va trecută, nu îi acordau aproape nici o şansă de a câştiga turneul.

Câţi bani a câştigat Simona Halep prin calificarea în semifinale la Australian Open 2020

În semifinale Simona urmează să aibă adversară pe învingătoarea celui de-al patrulea şi totodată ultimulului sfert de finală, în care se întâlnesc Garbine Muguruza şi Anastasia Pavliucenkova, ambele cu evoluţii notabile, pentru că iberica le-a eliminat pe Elina Svitolina şi Kiki Bertens, iar rusoaica pe Karolina Pliskova şi pe Angelique Kerber.

ADVERTISEMENT

Pentru accederea în penultimul act la Australian Open Simona Halep este sigură din punct de vedere financiar de câştigarea a 720.200 dolari, premiul acordat celor care se vor opri în semifinale. Însă Halep ţinteşte mult mai sus, iar câştigarea trofeului ar fi un adevărat boom inlusiv în plan bănesc, nu mai puţin de 2,85 milioane dolari, în timp ce învinsa s-ar mulţumi cu 1,43 milioane.

Câţi bani a câştigat Simona Halep prin calificarea în semifinale la Australian Open. Drumul spre finală al Simonei ar putea trece în faţa unui adversar extrem de redutabil, Garbine Muguruza.

Simona Halep nu uită finala pierdută în 2018

Simona Halep nu uită că a fost extrem de aproape de trofeu în 2018, când a cedat în trei seturi, la mare luptă, în faţa danezei Caroline Wozniacki, după un meci în care românca a avut şansa ei în  setul decisiv. Simona nu are cum să uite faptul că doar viclenia lui Wozniacki i-a oprit atunci drumul spre primul ei succes într-un Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Halep avea să câştige în vara lui 2018 primul turneu de Grand Slam la a treia încercare pe zgura de la Roland Garros, însă regretul că nu a ridicat trofeul şi la Melbourne a rămas, pentru că aproape sigur că dacă Wozniacki nu oprea meciul pe motivul unei aşa zise accidentări Simona nu ar mai fi putut fi oprită să îşi treacă în palmares încă de la început de februarie 2018 prima izbândă majoră din carieră.

Câţi bani a câştigat Simona Halep prin calificarea în semifinale la Australian Open. Românca nu uită finala pierdută în 2018 în faţa danezei Caroline Wozniacki

Îşi doreşte mult să câştige al treilea turneu de Grand Slam diferit

Halep este foarte motivatăsă ajungă din nou la bătălia directă pentru trofeu şi de această dată să câştige, chiar dacă în finală ar da peste liderul mondial şi favorita întregii Australii, Ashleigh Barty.

ADVERTISEMENT

Mai mult ca sigur că pentru a aspectul material ar trece pe locul secund, pentru că o victorie la Australian Open ar face să mai existe o singură bornă nedepăşită în carieră, US Open, turneul de Grand Slam care încheie seria de patru în fiecare an.

Vrea succesul şi pentru Darren Cahill

Simona vrea această performanţă şi pentru omul special pe care îl are din nou alături, antrenorul Darren Cahill, pentru că ar fi o mare lovitură de imagine ca eleva lui să triumfe chiar în ţara lui natală.

ADVERTISEMENT
Câţi bani a câştigat Simona Halep prin calificarea în semifinale la Australian Open. Simo vrea trofeul şi pentru antrenorul ei, australianul Darren Cahill

În cariera ei Simona Halep a ajuns la borna unui câştig fabulos, de peste 35 de milioane de dolari, dar un succes la Melbourne ar mări şi mai mult suma, care o plasează de departe, nu numai ca performanţe, dar şi financiar în poziţia de cel mai bun sportiv român din tenis all time.

 

ADVERTISEMENT