Sport

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea pentru calificarea în optimile de finală de la Indian Wells. Cu cine va juca pentru un loc în sferturi. Video

Suma de bani câștigată de Sorana Cîrstea după ce s-a calificat în faza optimilor de finală ale Indian Wells. Pe cine va înfrunta jucătoarea din România pentru un loc în sferturi.
13.03.2023 | 22:00
Cati bani a castigat Sorana Cirstea pentru calificarea in optimile de finala de la Indian Wells Cu cine va juca pentru un loc in sferturi Video
Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea pentru calificarea în optimile turneului de la Indian Wells. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
13-03-2023
20:26

Sorana Cîrstea - Caroline Garcia, în optimile turneului de la Indian Wells

Sorana Cîrstea o va înfrunta pentru un loc în sferturile de finală pe Caroline Garcia (5 WTA, cap de serie 5). Sportiva din Franța a trecut în trei seturi de Leylah Fernandez (49 WTA, cap de serie 30), scor 6-4, 6-7(5), 6-1 după două ore și 16 minute de joc. 

Este a treia confruntare directă între cele două jucătoare. Sportiva din Franța și-a trecut în cont precedentele două întâlniri la Toronto în 2017, scor 6-2, 6-7, 6-4 și în 2019 la Madrid, scor 6-4, 3-6, 6-1. Câștigătoarea meciului se va califica în sferturi și își va asigura un cec în valoare de 184.465 de dolari și 215 puncte în ierarhia WTA

Sorana Cîrstea a continuat să practice tenisul bun de la Indian Wells și în partida cu Bernarda Pera pe care a câștigat-o, scor 6-3, 6-2 în turul trei de la Indian Wells. Sportiva din România s-a impus după doar o oră și nouă minute de joc și o va întâlni mai departe pe învingătoarea meciului L. Fernandez  – C. Garcia.

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului de la Indian Wells

Sorana Cîrstea a câștigat fără emoții primul set al meciului cu Bernarda Pera. Sportiva din România s-a desprins rapid la 4-1, cedând în cele din urmă doar trei game-uri în runda inaugurală. Locul 83 WTA, Sorana Cîrstea s-a impus cu 6-3 după 39 de minute de joc.

ADVERTISEMENT

În manșa secundă, jocul a mers într-o singură direcție. Sorana Cîrstea a cedat un singur game și s-a calificat după doar o oră și nouă minute în optimile turneului de la Indian Wells. A fost prima întâlnire directă între cele două tenismene.

În optimile de finală, Sorana Cîrstea va avea parte de o misiune dificilă indiferent că este vorba despre L. Fernandez (49 WTA și cap de serie 30) sau C. Garcia (5 WTA și cap de serie 5). În tururile anterioare, Sorana Cîrstea le-a învins pe K. Birrell și M. Keys.

ADVERTISEMENT

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea pentru calificarea în optimile de la Indian Wells

Denumit de lumea tenisului „al cincilea turneu de Mare Șlem”, Mastersul WTA 1000 de la Indian Wells vine și în acest an cu premii financiare uriașe. Per total, competiția din California oferă 1000 de puncte WTA și premii totale în valoare de 8,8 milioane de dolari.

Pentru calificarea în optimile de finală ale turneului de pe hard-ul american, Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec în valoare de 96.955 de dolari și 120 de puncte WTA. În cazul în care va câștiga partida din optimi, jucătoarea din România va câștiga 184.465 de dolari și 215 puncte în ierarhia WTA.

ADVERTISEMENT

Campioana turneului va câștiga nu mai puțin de 1,26 milioane de dolari. Pe partea de tablou a Soranei Cîrstea se află și Iga Swiatek. Un posibil duel cu liderul WTA va avea loc în sferturile de finală. Poloneza a beneficiat de tur liber, iar în turul doi a învins-o pe Claire Liu. Pentru un loc în optimi, Iga Swiatek joacă împotriva Biancăi Andreescu.

Sorana Cîrstea a egalat performanța obținută anul trecut la Indian Wells

La începutul turneului, în clasamentul LIVE Sorana Cîrstea se afla în afara primelor 100 jucătoare ale lumii. Grație faptului că și-a egalat performanța obținută anul trecut la turneul din California, jucătoarea din România a evitat o prăbușire în clasament.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, cu un rezultat pozitiv, Sorana Cîrstea poate urca semnificativ în clasament. În 2022, Sorana Cîrstea era eliminată în optimi de nimeni alta decât Simona Halep, scor 6-1, 6-4. Prima rachetă a României este în continuare suspendată provizoriu pentru dopaj.

Simona Halep reușea să se califice până în semifinale, acolo unde era învinsă de Iga Swiatek, cea care avea să câștige trofeul într-o finală cu Maria Sakkari.

ADVERTISEMENT