Sport

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea pentru calificarea în sferturile Mastersului de la Miami. Avantaj nesperat înaintea duelului cu Sabalenka. Update

Sorana Cîrstea a dat lovitura din punct de vedere financiar după calificarea în sferturile de finală la Miami. Cu cine va juca românca în turul următor.
28.03.2023 | 14:51
Cati bani a castigat Sorana Cirstea pentru calificarea in sferturile Mastersului de la Miami Avantaj nesperat inaintea duelului cu Sabalenka Update
Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea pentru calificarea în sferturile de finală de la Miami. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
28-03-2023
11:49

Aryna Sabalenka, probleme medicale înainte de meciul cu Sorana Cîrstea

Aryna Sabalenka a dezvăluit că joacă la turneul de la Miami cu probleme musculare, iar Sorana Cîrstea ar putea profita de aceste probleme, însă staff-ul medical al bielorusei caută soluții. 

„Lucrăm la problema asta. Aș spune că am cea mai bună echipă și am mare încredere în ei și cred că putem repara. Am decis împreună cu echipa să efectuez câteva exerciții în timpul meciului pentru a controla durerea la nivelul mușchilor!

Dar în același timp, echipa mea face totul ca să nu mă concentrez pe picior și să mă concentrez pe joc”, a declarat numărul doi mondial, potrivit Tennis365.

28-03-2023
06:18

Sorana Cîrstea va juca împotriva Arinei Sabalenka

Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din sferturile de finală ale turneului de la Miami. Românca va juca împotriva Arinei Sabalenka, locul doi în clasamentul mondial. 

Jucătoarea din Belarus s-a calificat în sferturi după ce a trecut în două seturi de sportiva cehă Barbora Krejcikova, cap de serie numărul 16, scor 6-3, 6-2.

 

Sorana Cîrstea continuă parcursul de vis la Miami după ce s-a calificat în faza sferturilor de finală. Sportiva din România a trecut în două seturi, scor 7-6(3), 6-4 de Marketa Vondrousova (Cehia, 103 WTA) și va juca pentru un loc în careul de ași cu învingătoarea partidei Krejcikova – Sabalenka.

Sorana Cîrstea va primi 184.465 de dolari după calificarea în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami

Sorana Cîrstea a egalat performanța excepțională înregistrată la Indian Wells și în competiția de la Miami. Sportiva născută la București a trecut după un meci echilibrat de Marketa Vondrousova, scor 7-6(3), 6-4, după o oră și 37 de minute și a acces în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Pentru calificarea în faza sferturilor de finală, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 184.465 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA. Odată cu victoria de la Miami în fața Marketei Vondrousova, Sorana Cîrstea a preluat conducerea în meciurile directe, scor 2-1.

Pentru Sorana Cîrstea, calificarea în sferturile de finală este cea mai bună performanță în turneul WTA 1000 din Florida. De asemenea, sportiva din România va face un salt impresionant în clasamentul WTA la finalul turneului indiferent de ce se va întâmpla mai departe. În ierarhia live, Sorana Cîrstea a urcat deja 23 de locuri până pe 51, iar performanța poate fi îmbunătățită.

ADVERTISEMENT

Cu cine va juca Sorana Cîrstea în sferturile de la Miami

Pentru un loc în careul de ași la Miami, Sorana Cîrstea se va duela cu învingătoarea duelului care le pune față în față pe Barbora Krejcikova (Cehia, 27 WTA) și Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA). Meciul dintre cele două câștigătoare de Mare Șlem se dispută în această dimineață nu înainte de ora 03:30.

Barbora Krejcikova este în revenire de formă după ce în 2021, jucătoarea din Cehia reușea să cucerească turneul de Mare Șlem de la Roland Garros. De cealaltă parte, Aryna Sabalenka este în mare formă după ce a câștigat competiția de la Australian Open 2023, primul Mare Șlem al anului.

ADVERTISEMENT

Pe partea de inferioară de tablou, partea Soranei Cîrstea, se mai află Bianca Andreescu, Ekaterina Alexandrova, Petra Kvitova și Varvara Gracheva. Dacă va juca împotriva Barborei Krejcikova în sferturi, pentru Sorana Cîrstea va fi a treia jucătoare la rând din Cehia pe care o înfruntă la Miami.

Sorana Cîrstea o poate depăși pe Simona Halep în clasament dacă se impune la Miami

Deși rămâne în continuare o misiune extrem de dificilă, un viitor triumf al Soranei Cîrstea la Miami nu mai poate surprinde atât de mult, în condițiile în care „Sori” practică un joc de foarte înaltă calitate.

ADVERTISEMENT

Dacă va câștiga trofeul la Miami, Sorana Cîrstea va strânge în total 1828 de puncte în clasamentul WTA și o va depăși pe Simona Halep, care este suspendată provizoriu pentru dopaj și nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2022.

ADVERTISEMENT