Sport

Câţi bani a câştigat Tyson Fury la ultima luptă din carieră! Momente emoţionante la retragerea “regelui greilor”, pe Wembley. Video

Tyson Fury l-a învins pe Dillian Whyte, printr-un TKO (KO tehnic) în runda a şasea din gala de pe "Wembley". Ce sumă a câştigat campionul mondial la ultima luptă din carieră.
24.04.2022 | 01:27
Cati bani a castigat Tyson Fury la ultima lupta din cariera Momente emotionante la retragerea regelui greilor pe Wembley Video
Tyson Fury a făcut spectacol la ultima luptă din carieră
ADVERTISEMENT

Peste 93.000 de spectatori au venit pe “Wembley” ca să vadă lupta dintre Tyson Fury şi Dillian Whyte, meciul de retragere al campionului mondial al categoriei grea. “The Gypsy King” nu le-a trădat aşteptările spectatorilor şi a câştigat lupta cu un TKO (KO tehnic), ca apoi să urmeze momente emoţionante în ring.

Suma primită de Tyson Fury după ce l-a învins pe Dillian Whyte

Pentru gala de pe “Wembley”, Tyson Fury a avut o bursă în valoare de 22.900.000 de lire sterline, la care s-au mai adăugat alte 3.200.000 de lire, suma depozitată de promoterul luptei. Astfel, campionul mondial va pleca acasă cu 26.100.000 de lire, după ultimul meci al carierei.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Dillian Whyte s-a ales cu 5.750.000 de lire sterline, la capătul luptei care a durat şase runde. Cei doi pugilişti vor mai încasa bani din drepturile de televizare în sistem pay-per-view.

Momente emoţionante la ultimul meci al carierei pentru Tyson Fury

Încă de la intrare pe stadion. Tyson Fury a avut parte de momente speciale, după ce acesta a fost aclamat de cei peste 93.000 de spectatori care au umplut tribunele de pe “Wembley”. Campionul mondial a intrat pe ritmurile piesei “Sex On Fire” a trupei Kings Of Leon şi s-a aşezat pe un tron special.

ADVERTISEMENT

Tyson Fury a urmărit de pe tronul “regelui greilor” focul de artificii care a luminat stadionul “Wembley”, în minutele premergătoare luptei cu Dillian Whyte. Modul cum a intrat în arenă i-a făcut pe mulţi să considere că pugilistul de 33 de ani a câştigat lupta înainte să înceapă.

“Asta a fost cortina finală pentru ‘The Gypsy King'”

La finalul galei, după ce arbitrul a anunţat victoria lui Tyson Fury prin TKO, campionul mondial a oferit o primă reacţie din ring şi a anunţat, încă o dată, că lupta cu Dillian Whyte a fost ultima din cariera lui.

ADVERTISEMENT

“Îi dedic această victorie lui Iisus Hristos, aşa cum am făcut de fiecare dată. Nu-mi vine să cred că 93.000 de oameni au venit aici să mă vadă. Vă mulţumesc din toată inima. Sunt cel mai bun ‘greu’ din istorie. Dillian este puternic ca un taur, dar azi s-a luptat cu cel mai puternic om din lume.

I-am promis soţiei mele că după trilogia cu Wilder mă voi retarge. A venit oferta de a lupta pe Wembley şi am venit aici. Simţeam că sunt dator fiecărei persoane din Marea Britanie. Trebuie să fiu un om de cuvânt, aşa că asta a fost totul. Asta a fost cortina finală pentru ‘The Gypsy King’ şi ce mod mai bun să plec”, a spus Tyson Fury.

ADVERTISEMENT

După ce a oferit prima reacţie de la finalul meciului, Tyson Fury a pus mâna pe microfon şi a început să cânte versurile piesei “American Pie” a lui Don McLean, fiind acompaniat de public atunci când a ajuns la refrenul care începe cu refrenul “So bye-bye, Miss American Pie”.

Tyson Fury se retrage la 14 ani de la primul meci la profesionişti

Tyson Fury şi-a început cariera, în boxul profesionist, pe 6 decembrie 2008, când l-a învins pe Béla Gyöngyösi (Ungaria), printr-un TKO. După mai puţin de un an, în septembrie 2009, “The Gypsy King” devenea campionul Marii Britanii la categoria grea, la al şasea meci din carieră.

Primul mare succes l-a înregistrat pe 28 noiembrie 2015, când l-a învins pe Wladimir Klitschko, după o decizie unanimă a arbitrilor, şi a devenit campion mondial, obţinând centurile WBA, IBF, WBO, IBO şi The Ring.

După victoria din 2015, cariera lui Tyson Fury a fost în pericol din cauza unei suspendări, dar şi a problemelor cu alcoolul şi drogurile. Britanicul nu a luptat timp de aproape doi ani şi jumătate, revenirea ring fiind consemnată pe 9 iunie 2018.

Şase luni mai târziu, Tyson Fury s-a luptat cu Deontay Wilder pentru centura mondială WBC, însă lupta s-a terminat cu o remiză. Pe 22 februarie 2020, “The Gypsy King” l-a învins pe pugilistul american şi a devenit din nou campion mondial. Cei doi s-au mai duelat o dată pe 9 octombrie 2021, când britanicul şi-a făcut KO adversarul. De-a lungul carierei, Tyson Fury a înregistrat 32 de victorii şi 1 remiză, iar în 23 de ocazii s-a impus prin KO.

ADVERTISEMENT