Sport

Mirko Pigliacelli s-a transferat de la Universitatea Craiova la Palermo! Câţi bani vor încasa oltenii. Update exclusiv

Universitatea Craiova a ajuns la un acord cu Palermo pentru cedarea lui Mirko Pigliacelli. FANATIK a aflat suma care va intra în conturile oltenilor, care vor ieși în pierdere cu această afacere.
22.07.2022 | 19:41
Mirko Pigliacelli sa transferat de la Universitatea Craiova la Palermo Cati bani vor incasa oltenii Update exclusiv
Universitatea Craiova a ajuns la un acord cu Palermo pentru cedarea lui Mirko Pigliacelli, iar FANATIK a aflat suma care va intra în conturile oltenilor. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
22-07-2022
16:45

Oltenii și-au luat rămas bun de la Mirko Pigliacelli

Universitatea Craiova a făcut o postare pe Facebook, prin care și-a luat rămas bun de la Mirko Pigliacelli, după transferul portarului la Palermo.

„OFICIAL | Mulțumim, Mirko Pigliacelli! Goalkeeperul italian a fost transferat definitiv la Palermo. Știința îi mulțumește lui Mirko pentru cei 4 ani petrecuți împreună, pentru toate paradele și pentru toate pasele de contraatac uluitoare.

Și cele mai frumoase povești au nevoie de un final. Odată ce apuci să joci 166 de meciuri la Universitatea, dar mai ales când le joci cu intensitatea cu care a făcut-o Pigliacelli, devii #OlteanPeViataSiPeMoarte.

Mirko este și va rămâne unul de-ai noștri și ceva ne spune că va reveni cândva în locul de care s-a îndrăgostit. Grazie mille, Mirko!”, au scris oltenii pe Facebook.

 

Clubul din Bănie a confirmat informația oferită în exclusivitate de FANATIK că portarul italian va fi titular în partida cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din prima etapă din SuperLiga.

Palermo plătește 170.000 de euro pentru transferul lui Mirko Pigliacelli de la Universitatea Craiova

Mirko Pigliacelli mai avea un an de contract cu Universitatea Craiova, dar oltenii au decis să-l vândă încă din această vară la Palermo, nou promovată în Serie B, pentru a nu-l pierde gratis la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Deși inițial s-a vorbit de o sumă de 150.000 de euro pentru transferul portarului de 29 de ani, FANATIK a aflat că gruparea patronată de Mihai Rotaru va încasa 170.000 de euro la despărțirea de Pigliacelli. Acesta avea un salariu lunar de 15.000 de euro în Bănie.

Universitatea Craiova a anunțat oficial că meciul cu Sepsi va fi ultimul pentru portarul italian în tricoul ”alb-albaștrilor”. Acesta va fi folosit titular de Laszlo Balint, deoarece David Lazar, cel care va deveni numărul 1, a suferit o mică accidentare în cantonamentul din Austria și nu este apt pentru jocul de vineri, 15 iulie.

ADVERTISEMENT

Pierdere de un milion de euro pentru olteni

”Juveții” ies în pierdere cu această afacere, ținând cont că au cheltuit peste 1.000.000 cu portarul italian în cei patru ani de contract. Adus sub formă de împrumut de la Pro Vercelli în vara lui 2018, Pigliacelli a fost achiziționat definitiv 6 luni mai târziu pentru 300.000 de euro.

Astfel că, în cele patru sezoane petrecute în Bănie, portarul a încasat salarii de 720.000 de euro. Ceea ce înseamnă o cheltuială totală de 1.020.000 de euro pe care Universitatea Craiova a făcut-o cu Pigliacelli.

ADVERTISEMENT

Și la aceste sume se mai adaugă și bonusurile încasate de italian pentru câștigarea Cupei României în sezonul 2020–21 și a Supercupei în 2021. În aceste condiții, oltenii par să iasă în pierdere cu aproape un milion de euro cu Mirko Pigliacelli, mai ales că în toată această perioadă nu au reușit să păună mâna pe titlu.

Sorin Cârțu, încredere totală în Lazar

Președintele oltenilor, Sorin Cârțu, a dezvăluit că exista o înțelegere între club și Mirko Pigliacelli ca acesta să poată pleca în cazul unei oferte bune, iar achiziționarea lui David Lazar a fost făcută pentru a acoperi postul.

ADVERTISEMENT

”Este și o dorință a lui. Merge la o echipă foarte bună, Palermo, care își propune un obiectiv să promoveze în Serie A. Ei fac parte din grupul care au și Manchester City și alte echipe. Una e Italia, alta e România. El mai avea contract doar anul ăsta. Era în ultimul an de contract.

Pigliacelli e un portar foarte bun, ne-a ajutat foarte mult, dar era o înțelegere între noi. Este și o sumă de bani. Noi avem și situația cu Lazar. Era o concurență deosebită. Putem spune din acest punct de vedere că e o pierdere.

Concurența dintre cei doi portari foarte buni îl făcea pe antrenor să îl aleagă pe cel mai bun și avea reușită aproximativă. D-aia l-am luat și pe Lazar. Știam caă la un moment dat o să ajungem în situația în care Pigliacelli pleacă”, a declarat Cârțu, la emisiunea Liga Digisport.

Sorin Cârțu a dezvăluit încă de marți pentru FANATIK că italianul e foarte aproape de o despărțire de olteni. Președintele Universității Craiova a explicat că portarul își dorește să se întoarcă în Italia din motive personale.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 2,10 este cota pentru „1x și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT