News

Câți bani a făcut Nuțu Cămătaru cu spălătoria auto din Ferentari. Fostul lider al lumii interlope și-a găsit vocația de antreprenor

Celebrul Nuțu Cămătaru, pe numele lui real Ion Balint, și-a publicat bilanțul afacerii pe care o deține în cartierul Ferentari.
01.05.2023 | 09:33
Cati bani a facut Nutu Camataru cu spalatoria auto din Ferentari Fostul lider al lumii interlope sia gasit vocatia de antreprenor
Nutu Camataru s-a apucat de afaceri și și-a deschis propria spălătorie / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Facebook, Google Maps
ADVERTISEMENT

Nuțu Cămătaru, unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai lumii interlope, retras din ”activitate” în urmă cu câțiva ani, a devenit antreprenor și are toate afacerile ”la vedere”.

Nuțu Cămătaru și-a deschis o spălătorie auto în Ferentari

Ion Balint, pe numele lui real, are mai multe business-uri împreună cu unii dintre membrii familiei sale. Acestea au apărut după ce a fost eliberat condiționat în 2019, într-un dosar de șantaj.

ADVERTISEMENT

Nuțu Cămătaru s-a căsătorit în închisoare, după care a devenit tată. Ulterior, Codin Maticiuc a scris o carte despre viața fostului lider interlop. Romanul ”Dresor de lei și fraieri. Viața lui Nuțu Cămătaru” s-a vândut ca pâinea caldă și o parte importantă din sumele încasate de editură au ajuns în conturile protagonistului.

Ca om de afaceri, Nuțu Cămătaru nu a avut la fel de mare succes. Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor consultate de FANATIK, Balint a deschis, în noiembrie 2020, societatea Nuțu Business SRL, care are ca principal obiect de activitate ”întreținerea și repararea autovehiculelor”.

ADVERTISEMENT

Nuțu Cămătaru deține 33% din această afacere, în timp ce băieții lui, Ion Nuțu (alias Nuțulică) și Daniel (alias Dany) au 34%, respectiv 33%. Firma are un singur angajat și deține un punct de lucru în cartierul Ferentari, pe strada Sălaj.

Firma lui Nuțu Cămătaru a adunat datorii de peste 100.000 de lei

Aici se află spălătoria auto NTU Self Wash, care se află la marginea proprietății de 45.000 de metri pătrați, pe care fostul lider al lumii interlope o deține aici.

ADVERTISEMENT

Recent, societatea și-a făcut public bilanțul pentru anul 2022, de unde rezultă că familia Balint a avut o cifră de afaceri de 19.963 de lei și un profit zero. Față de anul precedent Nuțu Business SRL a ajuns la datorii de 108.002 lei, iar activele imobilizate au crescut la 93.620 de lei. La capitolul ”capitaluri proprii”, firma stă destul de prost, cu un bilanț negativ de -14.183 de lei.

Fostul lider interlop mai are un magazin, tot în Ferentari

O altă firmă la care Nuțu Cămătatu este asociat este Cezy Line SRL, având ca obiect de activitate ”comerț cu amănuntul în magazine nespecializate de produse alimentare, băuturi și tutun”. În afacere apare și Claudia Balint, actuala soție a lui Nuțu, care deține 55% din societate. Sediul se află tot pe șoseaua Sălaj, iar compania nu și-a făcut publice datele, aceasta fiind înregistrată la Registrul Comerțului abia în aprilie 2022.

ADVERTISEMENT

Un business interesant este și DN Capital Investments IFN SA, unde acționari principali sunt soția și fiul lui Nuțu Cămătaru. Compania se ocupă cu servicii financiare, respectiv creditare, împrumuturi, ipoteci, etc. Firma a fost deschisă în 2021, iar în aprilie 2022 a devenit inactivă, conform ANAF sectorul 5, fără să-și fi publicat vreodată bilanțul contabil.

În 2003, Nuțu Cămătaru a fost la un pas să cumpere clubul Steaua

Nuțu Cămătaru nu este un începător în ale afacerilor. În trecut, el și fratele lui, Vasile Balint (alias Sile Cămătaru) au mai deținut un hotel situat pe strada Merișani din București, care a fost închis în urmă cu zece ani.

În cartea lui Codin Maticiuc, Nuțu Cămătaru a dezvăluit că a fost la un pas să cumpere clubul Steaua, în anul 2003, anul în care clubul din Ghencea a ajuns în proprietatea lui Gigi Becali, actualul finanțator de la FCSB.

”Îl știu de mult, și mereu l-am ținut. Și cu bani și cu șmecherie. Eram cu el și cu Oneață la Lido, la Hotel, când mi-a propus Păunescu să intru eu la Steaua. Poți să-l întrebi pe Nețoiu, că era și el acolo. I-am spus lu’ Viorel că nu intru în fotbal, că nu mă pricep și că să-l bage pe Gigi”, a povestit Nuțu Cămătaru în cartea lui Codin Maticiuc.

ADVERTISEMENT
Tags: