Fotbal intern

Câți bani a încasat Abdoulaye Ba de la fani pentru a se despărți amiabil de Dinamo. Exclusiv

06.01.2021 | 21:00
Cati bani a incasat Abdoulaye Ba de la fani pentru a se desparti amiabil de Dinamo Exclusiv
ADVERTISEMENT

Abdoulaye Ba este cel mai nou plecat din curtea lui Dinamo dintre jucătorii aduși de administrația lui Pablo Cortacero. Fundașul senegalez de 30 de ani a ajuns la un acord financiar cu cei din DDB, încasând 25.000 de euro și întrerupând contractul cu Dinamo fără a crea probleme ulterioare clubului cu o eventuală judecată la FIFA.

Din informațiile FANATIKBa s-a numărat printre cei care au marșat de la început la inițiativa fanilor de a negocia o plată compensatorie pentru salariile restante și nu a se adresa forurilor mondiale. Discuțiile dintre părți au decurs rapid, astfel că s-a ajuns la consensul dorit de DDB.

ADVERTISEMENT

Abdoulaye Ba a primit 25.000 de euro de la cei din DDB în contul celor trei salarii restante. A reziliat amiabil contractul semnat pe 5 octombrie 2020

Abdoulaye Ba a reziliat contractul cu Dinamo la începutul acestui an, fiind de fapt un „cadou” pe care și l-a făcut pentru aniversarea celor 30 de ani împliniți pe 1 ianuarie 2021.

Fundașul senegalez s-a comportat corect cu cei din DDB în momentul în care aceștia i-au propus să găsească o soluție financiară pentru încetarea contractului cu Dinamo, mai ales că jucătorul avea și trei luni de neplată a salariului.

ADVERTISEMENT

Ba avea o remunerație lunară de 14.000 de euro, astfel că restanțele oamenilor lui Cortacero față de el erau de 42.000 de euro. Incluzând luna decembrie 2020. După discuțiile cu cei din DDB, Abdoulaye Ba a fost de acord să primească 25.000 de euro pentru cele trei luni petrecute la Dinamo și să nu meargă în instanțele de la FIFA cu situația sa.

Abdoulaye Ba, mesaj de suflet pentru fanii lui Dinamo după doar 3 meciuri jucate în tricoul alb-roșu

La despărțire, senegalezul a avut și un mesaj de suflet pentru cei care l-au încurajat atâta timp cât a îmbrăcat tricoul alb-roșu. „Acum 4 luni am ajuns la FC Dinamo și acum este momentul ca aventura să se încheie. Vreau să le mulțumesc fiecăruia dintre colegii, antrenorii și membrii staff-ului cu care am împărțit fiecare zi, fiecare antrenament.

ADVERTISEMENT

Le mulțumesc tuturor angajaților de la club, care sunt sufletul echipei, și nu îi voi uita niciodată pe suporteri și pe cei din DDB, care m-au susținut, respectat și iubit din prima zi. Dorința mea a fost să-mi iau rămas-bun de la toată lumea pe teren, să ajut echipa. Vă îmbrățișez pe toți “câinii roșii” de la Dinamo. O să vă iau cu mine, în inima mea. Mulțumesc!”, a transmis Ba.

Fundașul african a disputat doar 3 partide în tricoul lui Dinamo, debutând cu 16 minute contra Craiovei și fiind integralist la Sepsi și cu Astra Giurgiu. De fapt, restanța cu Astra din 14 noiembrie a reprezentat ultima sa apariție pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

Și Alexander Gonzalez s-a înțeles cu DDB pentru restanțe. Problema majoră este salariul de 25.000 de euro lunar al lui Rene Hinojo!

Printre primii jucători care au bătut palma din punct de vedere al restanțelor cu oamenii din DDB s-a numărat fundașul venezuelean Alexander Gonzalez. Acesta a venit la Dinamo la începutul lunii septembrie și s-a despărțit de câini” în luna decembrie.

El avea un contract lunar de 16.000 de euro. Incluzând și luna decembrie, adunase 4 salarii restante, adică 64.000 de euro. După negocierile cu cei din DDB, Gonzalez a acceptat să primească 40.000 de euro pentru toată aventura la Dinamo. Din informațiile FANATIK, venezueleanul a încasat deja 25.000 de euro la jumătatea lunii decembrie, iar ceilalți 15.000 de euro îi va primi pe 15 februarie 2021. El deja și-a găsit echipă în Segunda Division, fiind acum jucătorul Malagăi.

Așa cum a dezvăluit în exclusivitate site-ul nostru recent, cea mai mare problemă o reprezintă salariul de 25.000 de euro lunar al „pensionarului” Rene Hinojo!

Prea multe înșelăciuni, prea multe minciuni, prea multe perioade de așteptare și prea multă suferință cu oamenii care au lucrat în jurul meu. Totul are o limită, plec de la Dinamo!” – Rene Hinojo, la despărțirea de Dinamo

Acesta a fost adus de Contra în locul lui Straton, care a semnat ulterior cu FCSB, dar nu se justifica în mod evident „cărămida” de bani ce i-a fost pusă în brațe. Acum Hinojo a plecat de la Dinamo, fanii nu au izbutit să-l convingă la o negociere, iar o judecată la FIFA a cazului ar pune Dinamo pe „silent”!

  • 400.000 de euro este cota actuală a fundașului senegalez Abdoulaye Ba. Aceasta i s-a prăbușit de la 950.000 de euro în octombrie 2020, când semna cu Dinamo!
  • 50 de meciuri și un gol este CV-ul de internațional venezuelean al lui Alexander Gonzalez, cel care a semnat deja cu divizionara secundă spaniolă Malaga
ADVERTISEMENT