Fotbal intern

Câţi bani a încasat CFR Cluj pentru transferul lui Kevin Boli la Samsunspor! A fost prezentat oficial. Fanatik confirmat

03.09.2020 | 16:46
Cati bani a incasat CFR Cluj pentru transferul lui Kevin Boli la Samsunspor A fost prezentat oficial Fanatik confirmat
ADVERTISEMENT

Kevin Boli a devenit istorie pentru CFR Cluj şi s-a transferat la Samsunspor, însă fanii campioanei României nu vor uita prea uşor penalty-ul ratat de ivorian în meciul cu Dinamo Zagreb. FANATIK a aflat toate detaliile financiare ale afacerii, una din care formaţia clujeană nu iese în câştig.

Update: Kevin Boli a fost prezentat oficial la Samsunspor în cadrul unei conferințe de presă și va juca în liga a doua din Turcia, în timp ce Dan Petrescu pierde încă un jucător important.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, Samsunspor va plăti 250.000 de euro pentru transferul lui Kevin Boli de la CFR Cluj. Chiar dacă suma este una modică, ardelenii nu puteau să-l mai ţină pe fotbalistul de 29 de ani. Fundaşul ivorian nu îşi mai dorea să joace pentru campioana României.

Kevin Boli era doar gândul la plecare, iar lipsa de concentrare s-a văzut cel mai bine la penalty-ul ratat cu Dinamo Zagreb. FANATIK a aflat că fundaşul a renunţat la trei salarii pentru realizarea transferului, mai exact 54.000 de euro, din moment ce jucătorul era unul dintre cei mai bine plătiţi din lotul lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Ce salariu va avea Kevin Boli la Samsunsor: diferenţă mare faţă de CFR Cluj

În vară, CFR Cluj a plătit clauza pentru transferul definitiv al lui Kevin Boli de la Guizhou Hengfeng. Chinezii au încasat 300.000 de euro, astfel că formaţia din Gruia nu a făcut o prea mare afacere. Dacă luăm în calcul suma primită de la turci, la care mai adăugăm cele trei salarii, campioana României e aproape pe zero în această afacere.

FANATIK a aflat că Samsunsor l-a momit pe Kevin Boli cu un contract care va avea o durată de trei ani. În Turcia, fundaşul central va câştiga 30.000 de euro pe lună, un salariu superior faţă de cel pe care îl primea la CFR Cluj, unde era unul dintre lideri pe statul de plată.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai puţin de o lună, FANATIK prezenta salariile jucătorilor de la CFR Cluj, iar Kevin Boli se număra printre cei mai bine plătiţi. Cu 18.000 de euro pe lună, fundaşul era la egalitate cu Ciprian Deac şi Damjan Djokovic.

Dan Petrescu, nemulţumit că a plecat şi Kevin Boli

De la reluarea sezonului, Dan Petrescu este veşnic nemulţumit. Adversari prea grei în cupele europene, lipsa transferurilor şi plecarea unor piese importante sunt subiectele la zi pentru antrenorul campioanei României. De altfel, “Bursucul” a fost cel care a anunţat că Boli a ajuns la o înţelegere cu Samsunspor.

ADVERTISEMENT

“Boli s-a înțeles cu Samsunspor, e o pierdere mare. La fel ca Arlauskis, ca Țucudean, ca Cristi Manea. Cu el și cu Vinicius, dacă vedeți statisticile, nu am luat gol niciodată acasă. Formează cuplul cel mai sudat, de aia am și mizat pe el cu Dinamo Zagreb”, spunea Dan Petrescu la emisiunea DigiSport Special.

Kevin Boli a jucat 47 de meciuri pentru CFR Cluj şi a reuşit să marcheze 2 goluri, una dintre reuşite venind în meciul cu U Craiova din ultima etapă a play-off-ului sezonului trecut, când ardelenii au câştigat al treilea titlu consecutiv.

  • 1.100.000 de euro este cota lui Kevin Boli
  • 3 titluri de campion al României a câştigat Kevin Boli cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT