Fotbal intern

Câţi bani a încasat Claudiu Niculescu după despărţirea de Dinamo

13.10.2018 | 19:26
Cati bani a incasat Claudiu Niculescu dupa despartirea de Dinamo
ADVERTISEMENT

Claudiu Niculescu s-a despărțit oficial de Dinamo, după numai 20 de zile de la numirea sa în funcția de antrenor. Tehnicianul a rezistat numai trei meciuri pe banca tehnică a „câinilor”.

În toată această perioadă, Dinamo a înregistrat o victorie în Cupa României, respectiv o remiză și o înfrângere în campionat. Conducerea clubului a vrut să profite la maximum de faptul că Mircea Rednic era liber de contract după despărțirea de echipa din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Câţi bani a încasat Claudiu Niculescu

Deși inițial se zvonea că Niculescu ar urma să încaseze de la Dinamo salariul pe următoarele trei luni ca să accepte rezilierea, FANATIK.RO a aflat că „Lunetistul” a încasat doar 10.000 de euro din partea clubului, fără a-și negocia plecarea. A fost exact suma propusă de Alexandru David.

Interesant este că șefii lui Dinamo au încercat să-l păstreze pe Niculescu în club într-o cu totul altă funcție, cea de director general, lăsată liberă de Ionel Dănciulescu recent din cauza unor disensiuni cu cei din conducere. Desigur, antrenor nu a acceptat, spunând că a ales alt drum în viață.

ADVERTISEMENT

Schimbare între artizanii ultimului titlu

Ultimul titlu câștigat de Dinamo datează din sezonul 2006-07, atunci când Mircea Rednic se afla pe banca tehnică, iar Claudiu Niculescu ieșea golgheterul campionatului cu 18 goluri înscrise. Acela a fost de altfel și singurul trofeu luat de Rednic ca antrenor la Dinamo. În schimb, ca jucător, „Puriul” a cucerit numai puțin de cinci trofee.

Acesta nu a confirmat deocamdată faptul că ar fi semnat cu Dinamo, dar a lăsat să se înțeleagă că lucrurile se vor rezolva în cursul zilei de luni. Rednic  (56 ani) a antrenat-o ultima dată pe Dinamo în sezonul 2015-16.

ADVERTISEMENT

A plecat apoi în Belgia la Mouscron, acolo unde și-a petrecut doi ani, iar pe parcursul lui 2018 a semnat cu Al Faisaly, din Arabia Saudită, club ce l-a demis din cauza rezultatelor sub așteptări.