News

Câţi bani a încasat Tudorel Toader din pensia specială! Fostul ministru al Justiţiei a strâns o avere

04.06.2019 | 16:38
Cati bani a incasat Tudorel Toader din pensia speciala Fostul ministru al Justitiei a strans o avere

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a strâns o avere frumușică din pensia specială. Cel care până mai ieri a condus cel mai important minister din România ultimilor ani, căci a născut mereu controverse și chiar proteste masive, a încasat destul de mulți bani din pensia care îi revine.

Tudorel Toader, pensie de lux, viață de lux

Averea lui Tudorel Toader a devenit publică chiar datorită lui. Fostul judecător al Curții Constituționale, profesor în drept, și-a făcut cunoscută declarația de avere din care, pentru anul 2018, reiese că lua 364.621 de lei din pensii. Anul trecut, Toader a încasat, în total, 780.000 de lei, adică 160.000 de euro la un curs de 4,8 lei pe lună.

Numai de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași lua 150.000 de lei, alți 140.000 din indemnizația de ministru, iar 120.000 de lei primea de la Consiliul Superior al Magistraturii. Deși are o avere considerabilă, Toader a cheltuit banii doar pe trei mașini. Ex-ministrul deține, conform declarației publice de avere, un Hyundai Tucson, un Volkswagen Passat și un Audi Q3.

Toader deține 3 mașini scumpe. Sursa foto: Digi 24

Toader, contestat pe toată durata mandatului său

Tudorel Toader a fost ministru din luna februarie 2017 până în prima parte a acestui an. A fost unul dintre cei mai contestați membrii ai cabinetului Dăncilă. A fost o figură controversată din cauza faptului că a cerut revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Apoi, tot el a solicitat să fie revocat din funcție și procurorul general Augustin Lazăr, care, în cele din urmă, a plecat după amploarea scandalului Aiud.

Împotriva lui Toader au ieșit în stradă zeci de mii de români pentru politicile sale și criticile aduse așa zis-ului stat paralel. În ultimele luni ale mandatului, Toader s-a debarasat de Liviu Dragnea și ceilalți grei ai PSD și și-a depus mandatul după ce PSD și ALDE și-au retras sprijinul politic de care acesta se bucura.