Fotbal intern

Câți bani a încasat Valeriu Iftime de la Gigi Becali. Lista de „cumpărături” a FCSB-ului de la Botoșani

28.02.2021 | 14:41
Cati bani a incasat Valeriu Iftime de la Gigi Becali Lista de cumparaturi aFCSBului de la Botosani
ADVERTISEMENT

FC Botoșani este echipa de la care FCSB a făcut cele mai multe transferuri în ultimele patru sezoane, astfel că Gigi Becali i-a băgat în buzunare o adevărată avere lui Valeriu Iftime.

Nu mai puțin de șapte fotbaliști au adus „roș-albaștrii” de-a lungul timpului de la gruparea moldoveană, iar în prezent, cinci dintre aceștia încă se regăsesc în lotul lui Toni Petrea.

ADVERTISEMENT

Duminică, 28 februarie, FC Botoșani și FCSB se vor întâlni pentru a 19-a oară. Meciul este programat la ora 20:30 și va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și live text pe site-ul FANATIK.

FC Botoșani, echipa de la care FCSB adoră să transfere

Denis Haruț este cel mai recent transfer pe care l-a făcut FCSB de la FC Botoșani, mutarea fiind anunțată în exclusivitate de FANATIK. Până ca fundașul să îmbrace tricoul „roș-albastru”, Gigi Becali a încercat să mai aducă și alți jucători de la echipa lui Marius Croitoru, precum Marko Dugandzic și Andrei Chindriș.

ADVERTISEMENT

Înainte ca Haruț să ajungă sub comanda lui Toni Petrea, FCSB avea la activ deja alte șase transferuri de la FC Botoșani, interesul lui Becali pentru moldoveni începând în 2017, odată cu aducerea lui Cătălin Golofca.

Actualului atacant de la Sepsi i-au urmat Olimpiu Moruțan, Mihai Roman, Răzvan Oaidă, Aristidis Soiledis și Andrei Miron. Dintre aceștia, Golofca și Roman nu se mai află în lotul liderului din 2018, respectiv 2019.

ADVERTISEMENT

Câți bani i-a plătit până acum Gigi Becali lui Valeriu Iftime

Ca urmare a acestor transferuri, Gigi Becali i-a umplut conturile lui Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani. Nu mai puțin de 2,936 milioane de euro a încasat finanțatorul moldovenilor de pe urma fotbaliștilor cedați la formația bucureșteană.

Fotbaliștii pe care FCSB i-a achiziționat de la FC Botoșani

  • 7 august 2017 – Cătălin Golofca400 de mii de euro
  • 1 iulie 2018 – Olimpiu Moruțan 700 de mii de euro
  • 20 august 2018 – Mihai Roman400 de mii de euro
  • 1 iulie 2019 – Răzvan Oaidă700 de mii de euro
  • 2 august 2019 – Aristidis Soiledis75 de mii de euro
  • 17 februarie 2020 – Andrei Mirongratis
  • 5 februarie 2021 – Denis Haruț661 de mii euro
ADVERTISEMENT

În ceea ce privește transferul lui Denis Haruț, Gigi Becali a cumpărat și 1% din procentele pe care FC Botoșani le-a avea pentru o eventuală plecare a lui Olimpiu Moruțan în străinătate, astfel că, Valeriu Iftime a rămas acum cu 19% dintr-un viitor transfer al mijlocașului de 21 de ani.

După cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Gigi Becali își mai dorește un fotbalist cu „origini botoșănene”. Este vorba despre Andrei Burcă. Chiar dacă nu mai evoluează din 2019 pentru echipa patronată de Iftime, stoperul lui CFR Cluj a jucat trei sezoane la FC Botoșani.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 3,35 este cota pentru „2 și peste 2,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT