Fotbal intern

Câți bani a investit Mihai Rotaru în 5 ani la Universitatea Craiova: “Asta e suma totală”

31.07.2018 | 15:50
Câți bani a investit Mihai Rotaru în 5 ani la Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Clubul Universtitatea Craiova a emis un comunicat de presă în care este prezentat bilanțul celor cinci ani de activitate cu Mihai Rotaru acționar. Acesta susține că în perioada petrecută la cârma echipei din Bănie a investit aproximativ 13,5 milioane de euro. În schimb, oltenii au încasat peste 6 milioane de euro din transferuri numai în această vară.

“În cei peste cinci ani de Știința, am investit aproximativ 13,5 milioane euro în acest club. Niciun cent din această sumă nu a fost retras și nici nu am de gând să o fac. Visez doar ca într-o bună zi această investiție să fie recuperată dintr-una sau mai multe participări în grupele Champions League”, se arată în comunicatul de presă semnat de Mihai Rotaru, acționarul clubului Universitatea Craiova. O parte din banii investiți la Craiova au fost deja recuperați din transferurile făcute în această vară, nemaipunânând la socoteală încasările din publicitate, dar și abonamentele și biletele vândute, în condițiile în care doljenii au cea mai mare medie de spectatori pe teren propriu. În total, Craiova a încasat peste 6 milioane de euro din transferuri.

ADVERTISEMENT

Câți bani a investit Mihai Rotaru în 5 ani la Universitatea Craiova

Dacă se exclud abonamentele, biletele și încasările din publicitate, rămân banii obținuți din transferurile realizate în această vară: 3 milioane de euro pentru transferul lui Alexandru Băluță la Slavia Praga, 2,5 milioane de euro pentru plecarea lui Vladimir Screciu la Genk și 800.000 de euro pentru transferul lui Gustavo la Liaoning, în China. Sunt în total peste 6 milioane de euro care au intrat în vistieria clubului, adică aproape jumătate din cât a investit Mihai Rotaru în 5 ani la Universitatea Craiova. Însă, oficialii din Bănie anunță că, în urma taxelor care au fost plătite pentru transferuri, suma aproape că s-a înjumătățit, rămânând 3,5 milioane de euro.

Craiova a încasat peste 6 milioane de euro din transferuri

În ceea ce priveşte cheltuielile sezonului 2017 – 2018, clubul anunță că s-au cheltuit pentru salariile jucătorilor și angajaților suma de  3,3 milioane de euro, în timp ce taxele și impozitele aferente salariilor s-au ridicat la 850 de mii de euro. Pentru centrul de copii și juniori s-au investit 500 de mii de euro, iar cheltuielile curente s-au ridicat la 1,15 milioane de euro. Pentru transferurile de jucători, Craiova a cheltuit 2,1 milioane de euro, în sumă fiind incluse indemnizaţiile de transfer, procentele datorate cluburilor formatoare, contribuţia de solidaritate, compensaţii de formare/promovare, comisioane agenţi jucători etc. Astfel, doar în sezonul precedent, cheltuielile se ridică la 7,9 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Oltenii simt lipsa jucătorilor transferați în vară

Clubul din Bănie s-a ales cu o sumă frumoasă după plecarea celor trei fotbaliști, dar acum are probleme în Liga 1 Betano, unde a făcut doar un singur punct după primele două etape. Acest lucru este consemnat și în comunicatul de presă emis de club, în care este prezentat bilanțul pe ultimii 5 ani. “Lucrul mai puțin plăcut este că avem un început slab de campionat. Personal, deși au trecut 36 de ore deja, nu reușesc să-mi revin din dezamăgirea pe care mi-a provocat-o meciul cu Sepsi. Din păcate, eu nu am varianta de ”nimeni la meci”, nici pe aceea de a-mi rupe abonamentul. Nici eu și nici colegii mei care zilnic muncesc pentru acest club.”

Tags: