Sporturi

Câţi bani a obţinut Mihaela Buzărnescu în ultima vreme? A câştigat mai mult în patru luni decât în întreaga carieră

05.08.2018 | 15:10
Cati bani a obtinut Mihaela Buzarnescu in ultima vreme A castigat mai mult in patru luni decat in intreaga cariera
ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu a câştigat mai mult în patru luni decât în întreaga carieră. Mihaela Buzărnescu trece printr-o peri0adă foarte bună a carierei sale.

Mihaela Buzărnescu a strâns o avere în ultimele patru luni. Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala de la San Jose după ce a reuşit să o învingă pe Elise Mertens, scor 4-6, 6-3, 6-1, la capătul unei partide care a durat două ore şi 19 minute. Este cea mai bună performanţă din cariera jucătoarei care este clasată a doua între românce, după Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Pentru Mihaela Buzărnescu este cea de-a treia finală din 2018, după cele de la Hobart şi Praga. De altfel, în prima ei finală, cea din Australia, Miki era învinsă chiar de Elise Mertens, cea pe care a eliminat-o în penultimul act la San Jose. Totuşi, este cea mai mare performanţă din cariera Mihaelei Buzărnescu, deoarece acest turneu face parte din categoria Premier, faţă de precedentele, care erau International, cea mai slabă categorie WTA.

Mihaela Buzărnescu câştigat mai mult în patru luni decât în întreaga carieră

Un succes în finala de la San Jose cu Sakkari îi va aduce Mihaelei 136.695 de dolari şi 470 de puncte WTA. Dacă se va impune, Miki va avea un total al banilor câştigaţi din tenis de peste 1,2 milioane de euro. Până la Roland Garros 2018 (unde a ajuns până în optimi), sportiva din România adunase 547.605 de euro din tenis.

ADVERTISEMENT

În ultimele patru luni, Mihaela a obţinut performanţe notabile şi a câştigat premii pe măsură, cele mai mari fiind dobândite la Paris (222.000 de euro pentru accesul în a doua săptămână) şi 112.000 de euro (pentru turul trei de la Wimbledon). Acum, indiferent de rezultatul finalei Premier, Miki va primi un alt premiu consistent. Acest lucru va face ca în ultimele 4 luni Buzărnescu să fi câştigat mai mulţi bani din tenis decât înainte, în întreaga ei carieră.

Mihaela Buzărnescu – Maria Sakkari în finala de la San Jose

În finala turneului de la San Jose, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe sportiva Maria Sakkari din Grecia, locul 49 WTA, care a trecut cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după două ore și 14 minute, de sportiva americană Danielle Rose Collins, poziția 42 în ierarhia mondială. Sakkari a avut o revenire de senzație de la 3-6, 1-4 și s-a calificat în premieră în finala unui turneu WTA. De altfel, sportiva din Grecia a fost condusă în decisiv cu 2-0, dar apoi a câștigat șase ghemuri la rând.

ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu, în vârstă de 30 de ani, și Maria Sakkari, în vârstă de 23 de ani, nu s-a mai întâlnit până acum în carieră. De altfel, la finala de la San Jose, care se va disputa în noaptea de duminică spre luni, se va înregistra o premieră, oricare jucătoare se va impune va obține primul titlu din carieră. Câştigătoarea turneului de la San Jose va obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte în clasamentul WTA, iar finalista va primi 72.835 de dolari şi 305 puncte.

Mihaela Buzărnescu, în finala de la San Jose. Prima reacţie

“E incredibil. Nu am crezut că se va întâmpla asta. Nu credeam că voi reuși să câștig nici măcar un meci. Și iată că sunt în prima finală Premier. Am încercat să fiu concentrată. Nu conta rezultatul. Mi-am spus ‘ai pierdut primul set, dar mai două la dispoziție’. Ce mi se întâmplă mie aici înseamnă foarte mult. Nu credeam că voi mai putea ajunge la acest nivel. Sper să fiu un model pentru tinerii jucători. Niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de vârsta pe care o ai”,  a declarat Mihaela Buzărnescu la finalul partidei cu Elise Mertens.

ADVERTISEMENT