Premier League

Cea mai mare ţeapă din fotbal? Câţi bani a plătit Manchester United pentru fiecare gol dat de Alexis Sanchez

21.08.2019 | 11:10
Alexis Sanchez ar putea fi cea mai mare ţeapă din fotbal raportat la salariul astronomic de la Manchester United şi cele cinci goluri marcate din iarna lui 2018 până acum

Alexis Sanchez, internaţionalul chilian care este la un pas de Inter Milano ar putea fi socotit drept cea mai mare ţeapă din istoria lui Manchester United şi poate chiar din fotbal. Acest lucru trebuie raportat prin prisma investiţiei făcute de Manchester United, la insistenţele antrenorului de atunci, portughezul Jose Mourinho.

Câţi bani a plătit Manchester United pentru fiecare gol dat de Alexis Sanchez

Alexis Sanchez a sosit pe Old Trafford în iarna lui 2018, într-un moment în care jucătorul chilian impresionase prin evoluţiile sale la Arsenal, unde fusese clar leaderul echipei. Jose Mourinho a insistat enorm pe lângă şefii lui United să bage adânc mâna în conturile clubului şi să facă acest uriaş efort financiar, pentru că pe fir se aflau şi rivalii şi vecinii de la Manchester City, spre care jucătorul avea preferinţă.

Pentru a avea siguranţa că va reuşi să îl convingă pe chilian să semneze cu United Jose Mourinho a făcut din Alexis Sanchez cel mai bine plătit jucător din Premier Leaguem cu un salariu de aproape 27 milioane euro anual. Iar aportul lui Alexis Sanchez pentru United este unul care duce efectiv clubul la faliment, pentru că o singură apariţie a chilianului în tricoul alb-roşu a ajuns să coste 960.000 de euro, iar un gol marcat în raport cu toţi banii încasaţi până acum duce la ameţitoarea cifră de 8,5 milioane euro de gol!

Alexis Sanchez a costat pe Manchester United câte 8,5 milioane euro de fiecare gol marcat

La Inter jumătate din salariu va fi suportat tot de United

De departe, golurile lui Alexis Sanchez devin astfel cele mai scumpe goluri din fotbal. Ca urmare a problemelor de sănătate, destul de numeroase, a scăderii aproape total a lipsei de încredere în el însuşi, cu evoluţii modeste aproape în toate cele 45 de meciuri jucate la United Alexis a marcat doar cinci goluri de la sosirea pe Old Trafford!

Alexis Sanchez cifre

Acum revine în Serie A, unde şi-a început cu ani în urmă aventura, semnând pentru Udinese, primul lui club din Europa, dar pentru a încerca să se regăsească sub comanda lui Antonio Conte, la Inter, unde îl va avea coleg pe Romelo Lukaku, şi el venit tot de la United, dar definitiv. Sanchez va juca un an împrumut, iar United îi va plăti în continuare jumătate din salariul enorm.