Life

Câți bani a primit Costel Băloiu pentru rolul care l-a făcut celebru. Pistruiatul mai are încasări chiar și în prezent

Pistruiatul este un nume care cu siguranță nu va fi uitat prea curând. Costel Băloiu a devenit celebru cu acest rol, jucat în urmă cu 50 de ani.
05.06.2023 | 07:29
Cati bani a primit Costel Baloiu pentru rolul care la facut celebru Pistruiatul mai are incasari chiar si in prezent
Câți bani a primit Costel Băloiu pentru rolul din Pistruiatul. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pistruiatul avea să fie personajul care îi va schimba viața complet lui Costel Băloiu. După Revoluție, pe toate posturile de televiziune din România vedeam acest serial. Deși a fost unul de propagandă, acesta find și motivul pentru care autoritățile din perioada comunismului și-au dat acordul pentru el, succesul înregistrat avea să fie unul complet așteptat.

Câți bani i-a adus rolul din Pistruiatul celebrului actor

Câți bani a primit Costel Băloiu pentru rolul din Pistruiatul? În ciuda succesului imens, actorul nu a reușit să strângă prea mulți bani. De asemenea, el nu se laudă nici cu prea multe venituri suplimentare în prezent.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat recent la un podcast, actorul a povestit cum stăteau lucrurile atunci. Pistruiatul a încasat 100.000 de lei vechi la acel moment. Suma nu era una deloc prea mare, iar ce a fost și mai rău e că banii veneau treptat și nicidecum în același timp.

De asemenea, actorului a mai povestit că nici mama sa nu a reușit să gestioneze prea bine sumele încasate. Drept rezultat, banii s-au dus destul de repede, într-un timp destul de scurt. Chiar și așa, el a rămas în amintirea multor persoane.

ADVERTISEMENT

„Banii se dădeau cu țârâita – când se făcea 5% din filmare, 10%, 15%. Și veneau așa pe bucățele. Nu au venit toți banii odată. Și normal că s-au dus. Nici mama nu i-a gestionat foarte bine”, a dezvăluit Costel Băloiu în podcastul lui Adrian Artene.

Mai primește bani în prezent Pistruiatul pentru rolul său? Costel Băloiu spune că a mai încasat ceva din drepturile de autor. Suma este însă una cu adevărat mică. ”Primii bani pe care i-am primit au fost 120 de lei, într-un an de zile. Nu mi-a venit să cred”, a completat el.

ADVERTISEMENT

Costel Băloiu, șofer de tir și taximetrist

Chiar și așa, la 50 de ani de la lansarea filmului, Costel Băloiu nu regretă deloc rolul jucat. Acesta se bucură de faptul că a lucrat cu Sergiu Nicolăescu. Mai mult de atât, el recunoaște că rolul din Pistruiatul avea să îl urmărească toată viața.

Oriunde a mers să lucreze după ce a renunțat la actorie, era privit ca o vedetă. Au fost momente în care unele persoane îl priveau ca pe un arogant, dar și unele în care rolul i-a fost de mare ajutor. Totuși, viața sa nu a mai fost aceeași.

Iată că succesul său nu a durat prea mult. După rolul din Pistruiatul, Roșcovanul, dar și alte pelicule, Costel Băloiu a ajuns să lucreze într-un cu totul alt domeniu. A fost taximetrist, șofer de tir, dar și șofer la Ministerul Educației Naționale.

ADVERTISEMENT
Tags:
Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la
Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la "taxa pe darul de nuntă". Ciolacu explică impozitul de 70% pe veniturile nejustificate
VIDEO | Momentul în care Buzatu primește mita de 1,2 milioane de lei...
VIDEO | Momentul în care Buzatu primește mita de 1,2 milioane de lei de la omul de afaceri care l-a denunțat
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui”...
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui” în actualul sezon
Spaima litoralului, dezvăluire despre impresarul condamnat la închisoare: Giovanni Becali chiar e mafiot
Spaima litoralului, dezvăluire despre impresarul condamnat la închisoare: Giovanni Becali chiar e mafiot
Fost ofițer CIA: „România poate fabrica noi tipuri de armament pentru NATO, poate...
Fost ofițer CIA: „România poate fabrica noi tipuri de armament pentru NATO, poate juca un rol de lider în UE” | EXCLUSIV
PEDEAPSĂ ANULATĂ pentru Simona Halep?! Anunț uriaș despre verdictul TAS
PEDEAPSĂ ANULATĂ pentru Simona Halep?! Anunț uriaș despre verdictul TAS
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura...
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura femeie care nu are dreptul să poarte costum de baie”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Pescobar, reclamat de un celebru interlop. Urmează răzbunarea
Pescobar, reclamat de un celebru interlop. Urmează răzbunarea
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar...
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar Pescobar jură că nu e nimic între ei: E mâna mea dreaptă!
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?