Life

Câți bani a primit Costel Băloiu pentru rolul care l-a făcut celebru. Pistruiatul mai are încasări chiar și în prezent

Pistruiatul este un nume care cu siguranță nu va fi uitat prea curând. Costel Băloiu a devenit celebru cu acest rol, jucat în urmă cu 50 de ani.
05.06.2023 | 07:29
Cati bani a primit Costel Baloiu pentru rolul care la facut celebru Pistruiatul mai are incasari chiar si in prezent
Câți bani a primit Costel Băloiu pentru rolul din Pistruiatul. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pistruiatul avea să fie personajul care îi va schimba viața complet lui Costel Băloiu. După Revoluție, pe toate posturile de televiziune din România vedeam acest serial. Deși a fost unul de propagandă, acesta find și motivul pentru care autoritățile din perioada comunismului și-au dat acordul pentru el, succesul înregistrat avea să fie unul complet așteptat.

Câți bani i-a adus rolul din Pistruiatul celebrului actor

Câți bani a primit Costel Băloiu pentru rolul din Pistruiatul? În ciuda succesului imens, actorul nu a reușit să strângă prea mulți bani. De asemenea, el nu se laudă nici cu prea multe venituri suplimentare în prezent.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat recent la un podcast, actorul a povestit cum stăteau lucrurile atunci. Pistruiatul a încasat 100.000 de lei vechi la acel moment. Suma nu era una deloc prea mare, iar ce a fost și mai rău e că banii veneau treptat și nicidecum în același timp.

De asemenea, actorului a mai povestit că nici mama sa nu a reușit să gestioneze prea bine sumele încasate. Drept rezultat, banii s-au dus destul de repede, într-un timp destul de scurt. Chiar și așa, el a rămas în amintirea multor persoane.

ADVERTISEMENT

„Banii se dădeau cu țârâita – când se făcea 5% din filmare, 10%, 15%. Și veneau așa pe bucățele. Nu au venit toți banii odată. Și normal că s-au dus. Nici mama nu i-a gestionat foarte bine”, a dezvăluit Costel Băloiu în podcastul lui Adrian Artene.

Mai primește bani în prezent Pistruiatul pentru rolul său? Costel Băloiu spune că a mai încasat ceva din drepturile de autor. Suma este însă una cu adevărat mică. ”Primii bani pe care i-am primit au fost 120 de lei, într-un an de zile. Nu mi-a venit să cred”, a completat el.

ADVERTISEMENT

Costel Băloiu, șofer de tir și taximetrist

Chiar și așa, la 50 de ani de la lansarea filmului, Costel Băloiu nu regretă deloc rolul jucat. Acesta se bucură de faptul că a lucrat cu Sergiu Nicolăescu. Mai mult de atât, el recunoaște că rolul din Pistruiatul avea să îl urmărească toată viața.

Oriunde a mers să lucreze după ce a renunțat la actorie, era privit ca o vedetă. Au fost momente în care unele persoane îl priveau ca pe un arogant, dar și unele în care rolul i-a fost de mare ajutor. Totuși, viața sa nu a mai fost aceeași.

ADVERTISEMENT

Iată că succesul său nu a durat prea mult. După rolul din Pistruiatul, Roșcovanul, dar și alte pelicule, Costel Băloiu a ajuns să lucreze într-un cu totul alt domeniu. A fost taximetrist, șofer de tir, dar și șofer la Ministerul Educației Naționale.

ADVERTISEMENT
Tags: