Fotbal international

Câți bani a primit Luka Modric pentru că a câștigat Balonul de Aur în 2018!

07.12.2018 | 16:11
Luka Modric a câștigat Balonul de Aur în 2018

Balonul de Aur câștigat de Luka Modric în fața lui Cristiano Ronaldo și Lionel Messi i-a rotunjit conturile croatului. Mijlocașul lui Real Madrid a primit din partea sponsorului său tehnic, Nike, 800.000 de euro. Fotbalistul lui Real Madrid avea clauză în contractul său ca în cazul în care va primi acest premiu să încaseze un bonus din partea concernului american.

Luka Modric a câștigat Balonul de Aur 2018 devansându-i pe Cristiano Ronaldo și Antoine Griezmann. Pe locul 4 în ierarhia întocmită de cei de la France Football s-a clasat Kylian Mbappe, în timp ce Lionel Messi a ieșit abia pe locul 5. A fost pentru prima oară în ultimii 11 ani când altcineva, în afara lui Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi, a câștigat cel mai important trofeu individual din fotbal.

Nike i-a dat bani lui Luka Modric după ce croatul a primit Balonul de Aur. 800.000 de euro a câștigat fotbalistul doar de la acest sponsor

După ce a câștigat Balonul de Aur în 2018, Luka Modric a primit din partea celor de la Nike 800.000 de euro. Americanii au scos însă profitul cu vârf și îndesat. După ce Luka Modric a intrat în posesia premiului, Nike a scos o pereche de ghete speciale, cu însemnele trofeului și cu litera M, pe spatele lor. Modelul, Golden Touch Mercurial 360, a fost produs în ediție limitată și costă aproximativ 300 de euro perechea. Ghetele speciale, care au marcat cucerirea Balonului de Aur în 2018 de către Modric, au culoare argintie și margini aurii, ca și M-ul care apare pe spatele lor.

Ghetele “Golden Touch Mercurial 360”, scoase de Nike în ediție limitată pentru a marca câștigarea Balonului de Aur de către Luka Modric

Luka Modric a câștigat detașat Blaonul de Aur în 2018, în fața lui Cristiano Ronaldo, în timp ce Lionel Messi a terminat abia pe locul 5 în acest clasament. Croatul a câștigat în acest an Liga Campionilor cu Real Madrid și a jucat finala Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, ultim act pierdut de Croația în fața Franței cu 2-4.

  • 4 goluri a marcat Luka Modric în sezonul 2017-2018 în toate competițiile pentru Real Madrid și naționala Croației