Sporturi

Câți bani a reușit să câștige Mihaela Buzărnescu după un 2018 de poveste. Suma la care nici nu visa

17.11.2018 | 21:15
Cati bani a reusit sa castige Mihaela Buzarnescu dupa un 2018 de poveste Suma la care nici nu visa

Site-ul oficial al WTA a făcut anunțul. Câți bani a reușit să câștige Mihaela Buzărnescu după un 2018 de vis. În ciuda faptului că toamna acestui an, după accidentarea suferită la Montreal, nu a mai adus nimic notabil pentru Miki, rezultatele obținute de aceasta în primele opt luni ale anului au garantat o ascensiune fulminantă pentru româncă. Atât din prisma clasamentului WTA, dar și a veniturilor pe care a reușit să le obțină din tenis.

1.114.218 de dolari este suma totală pe care Mihaela Buzărnescu a reușit să o câștige exclusiv din premiile obținute în cele 28 de turnee la care a participat pe parcursul acestui sezon. 862.173 vin din proba de simplu, la care se adaugă 197.013 din proba de dublu, dar și 5.032 de dolari din proba de dublu mixt. Dacă raportăm la veniturile obținute de Buzărnescu în precedenții ani ai carierei, diferența este una absolut colosală.

Câți bani a reușit să câștige Mihaela Buzărnescu după un 2018 de vis. De patru ori mai mult decât în tot restul carierei!

La startul acestui sezon, Mihaela Buzărnescu reușise să strângă din tenis suma de 376.817 dolari. În întreaga carieră! Numeroasele probleme medicale din trecut au ținut-o jos în ierarhii pe româncă, aflată acum pe poziția 24 în WTA, după un loc 20 la finalul verii, cea mai bună clasare a carierei. După acest an excelent, Mihaela are perspective importante pentru sezonul viitor, în care va putea intra direct pe tabloul principal în multe turnee. În schimb, are și multe puncte de apărat, mai ales în prima parte a anului.

Performanțele obținute de Mihaela Buzărnescu pe terenurile de tenis au adus sume importante din premii, dar au asigurat și foarte multe contracte de sponsorizare. Tot mai multe companii au dorit să își asocieze numele cu jucătoarea care a impresionat în 2018, iar acest lucru a adus de la sine și alte sume importante în conturile Mihaelei.