Câți bani a strâns Bernie Sanders din fotografia virală de la învestirea lui Joe Biden. Suma va fi donată

Flaviu Popa   
în HotNews
28/01/2021, 12:54
Câți bani a strâns Bernie Sanders din fotografia virală de la învestirea lui Joe Biden. Suma va fi donată
Bernie Sanders vinde păpuși. Foto: CNN

Bernie Sanders a făcut 1.8 milioane de dolari cu fotografia sa virală de la învestitura lui Joe Biden, bani pe care a ales să-i doneze organizațiilor de caritate.

Senatorul de Vermont a adunat 1.8 milioane de dolari în cinci zile prin vânzări de produse inscripționate cu fotografia virală.

Bernie Sanders a fost suprins la procesuiunea de învestire a lui Joe Biden stând pe un scaun, morocănos, cu o pereche de mănuși cu un singur deget croșetate.

Bernie Sanders a făcut aproape 2 milioane de dolari din poza virală

Imaginile au devenit virale la scurt timp, atfel că tricouri, căni și alte produse inscripționate cu imaginea au fost scoase la vânzare în 21 ianuarie, iar stocurile s-au epuizat în jumătate de oră.

Ajuns vedetă fără voia sa, Bernie Sanders a afirmat că e impresionat „de creativitatea arătată de atât de mulți oameni și bucuroși să îi ajutăm pe locuitorii din Vermont”.

Însă această sumă nu va putea înlocui acţiunea Congresului, aşa că voi face tot ce îmi stă în putinţă la Washington pentru a mă asigura că lucrătorii din Vermont şi din întreaga ţară obţin sprijinul de care au nevoie în mijlocul acestei crize, cea mai gravă pe care o traversăm de la Marea Depresiune“, a adăugat senatorul.

Bernie Sanders folosește în scopuri caritabile fotografia de la inaugurarea lui Biden devenită virală Foto: Twitter

Getty Images, agenția care deține drepturile pentru fotografie va dona venituri către organizația de caritate Meals on Wheels.

Cel din spatele imaginii, fotograful Brendan Smialowski, este impresionat de modul în care internetul a reacționat la apariția fotografiei.

„Când am făcut fotografia, m-am gândit că este un moment bun, care merită câteva cadre.

Deşi niciodată nu mă aştept şi nu caut ca munca mea să devină virală sau să se transforme în meme-uri, acestea nu mă surprind, pentru că internetul şi reţelele sociale sunt imprevizibile.

Internetul seamănă cu un animal sălbatic – dificil de anticipat şi greu de domesticit“, a declarat bărbatul.

 

Închide ×