News

Câți bani a strâns UE la teledonul pentru dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19. România a donat o sumă foarte mică

05.05.2020 | 17:16
Cati bani a strans UE la teledonul pentru dezvoltarea vaccinului impotriva COVID19 Romania a donat o suma foarte mica
ADVERTISEMENT

Uniunea Europeană a anunțat câți bani a strâns la teledonul pentru dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19, din care am aflat că România a donat o sumă foarte mică, comparativ cu restul statelor.

Câți bani a strâns UE la teledonul pentru dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19

România a donat doar 200.000 de euro pentru dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19, au anunțat reprezentanții UE, care au precizat și câți bani s-au strâns la teledonul găzduit de Comisia Europeană, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Astfel, în urma teledonului s-au strâns 7,4 miliarde de euro, dintre care doar 200.000 au venit din România, în timp ce vecinii sârbi și maghiari au donat 2 milioane de euro, respectiv 750.000 de euro. Țările care au dat mai puțini bani decât România au fost Bulgaria, Letonia și Estonia, fiecare cu câte o donație de 100.000 de euro.

„Am reușit să ne unim împotriva coronavirusului! Pandemia afectează toate țările din lume. A adus tristețe, durere și suferință pentru milioane de oameni. A pus o tensiune imensă asupra sistemelor de sănătate și de bunăstare, dar a reușit să scoată la iveală și ce este mai bun în omenire.

ADVERTISEMENT

Luni, în 4 mai, guvernele din toată lumea s-au alăturat organizațiilor de sănătate și partenerilor lor pentru a contribui la un angajament mondial care se va termina la sfârșitul lunii.

De unde provin cele mai mari donații

Noi, la Comisia European, n-eam angajat să mobilizăm 1,4 miliarde de euro pentru un răspuns global la criză. Împreună, am strâns 7,4 miliarde de euro în fonduri pentru dezvoltarea diagnosticării, tratamentelor și unui vaccin și pentru a le face accesibile pentru toți oamenii din lume. Iar acesta este doar începutul”, a transmis Comisia Europeană într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Astfel, în urma teledonului organizat de Comisia Europeană s-a reușit strângerea sumei de 7,4 miliarde de euro, bani ce vor fi folosiți pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19.

În cadrul teledonului, și-au arătat sprijinul pentru găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus mai multe organizații, dar și celebrități din toată lumea, printre care și Madonna.

ADVERTISEMENT

Cei mai mari donatori au fost Franța (1,5 miliarde euro), Regatul Unit (547 de milioane euro) și Germania (525 milioane euro).

Vecinii României au făcut și ei donații semnificative, astfel că Serbia a contribuit cu 2 milioane de euro, Grecia cu 3 milioane de euro, Croația cu 1 milion de euro, iar Ungaria cu 750.000 de euro.

Donații importante au venit și din Asia, anunță Comisia Europeană. Japonia a contribuit cu 762 de milioane de euro, în timp ce Coreea de Sud și China au donat fiecare câte 46 de milioane de euro.

“România înțelege pe deplin importanța acestui principiu și sunt bucuros să anunț că ne alăturăm inițiativei. Contribuția noastră financiară este o sumă în valoare de 200.000 de euro. Rămânem uniți”, a spus ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT