Fotbal intern

Câți bani a vrut să dea Becali pe Fortes și de ce a căzut transferul la FCSB

05.10.2018 | 16:16
Cati bani a vrut sa dea Becali pe Fortes si de ce a cazut transferul la FCSB

Carlos Fortes, 23 de ani, a avut ofertă de la Gigi Becali, dar totul a fost trecut pe „hold”. Becali l-a dorit pe Carlos Fortes la FCSB, dar transferul nu s-a mai realizat după două discuții pe care le-a avut la Palat cu impresarii jucătorului. Patronul roș-albaștrilor a propus o sumă pentru realizarea mutării, dar s-a gândit și la varianta de a-l aconta pe portughez încă de acum câteva luni.

Discuțiile pentru această mutare s-au purtat înainte de partida directă dintre Gaz Metan Mediaș și FCSB, deși acum Becali spune că nu-l interesează Fortes și nici nu l-a interesat vreodată.

Oferta pentru Fortes de la Gigi Becali. „Și pentru el, și pentru Olaru”

FANATIK.RO a aflat cum au decurs tratativele lui Gigi Becali pentru Fortes, ce sume s-au avansat și ce condiții au pus părțile atunci. Faptul că Becali l-a vrut pe atacantul portughez de 23 de ani a fost subliniat zilele trecute și de Cristi Pustai, directorul tehnic al Mediașului. „Am avut ofertă de la FCSB pentru Fortes, așa cum am avut și pentru Darius Olaru. Este posibil ca la iarnă să se reia negocierile și unul dintre ei, poate amândoi, să plece la FCSB. Nu se știe ce se poate întâmpla”, a declarat Pustai.

Becali dorea să dea 400.000 de euro pe Fortes

Impresarii portughezi ai jucătorului, însoțiți de Arcadie Zaporojanu, în care Becali are încredere, au fost la două runde de negocieri la Palat. Patronul FCSB a propus 400.000 de euro pentru a-l transfera imediat pe Fortes, dar lucrurile s-au schimbat după ce a fost anunțat că situația este destul de complicată.

Carlos Fortes nu este în întregime jucătorul Gazului. Ardelenii dețin 60 la sută din drepturile jucătorului, 35 la sută sunt la Sporting Braga, iar restul de 5 la sută a rămas la primul club al atacantului.

S-a discutat despre prima opțiune la transferul lui Carlos Fortes

Cu asemenea complicații în situația atacantului, Becali a făcut un pas înapoi. A condiționat inițial aducerea lui Fortes de vânzarea lui Gnohere, dar care nu s-a mai realizat. Apoi s-a discutat despre o hârtie prin care FCSB să aibă prioritate la transferul lui Fortes.

Din informațiile FANATIK.RO, prin acest act, Gigi Becali era anunțat de Gaz Metan și de impresarii jucătorilor ce oferte veneau pe adresa acestuia, iar la sumă egală FCSB are întâietate. Momentan nu a sosit nicio ofertă pentru Fortes, nici de afară, nici de la FCSB. E adevărat că nici forma din ultima vreme a portughezului nu-l recomandă pentru un transfer iminent.

Carlos Fortes (aici, în duel cu Mihai Popescu) a marcat și contra lui Dinamo. Acel gol l-a convins pe Becali să-l ia în calcul pentru un eventual transfer
Carlos Fortes (aici, în duel cu Mihai Popescu) a marcat și contra lui Dinamo. Acel gol l-a convins pe Becali să-l ia în calcul pentru un eventual transfer

După ce a marcat în primele 3 meciuri pentru Gaz Metan, cu Chiajna, Voluntari și Dinamo, Fortes a luat o „pauză”. A mai făcut-o o singură dată, pe 15 septembrie, la victoria cu 3-2 a Mediașului în fața Craiovei.

4 goluri în 10 meciuri a marcat Carlos Fortes pentru Gaz Metan Mediaș în Liga 1 Betano

400.000 de euro este cota actuală a atacantului portughez, când a venit la Mediaș, acum 3 luni, valora doar 100.000 de euro