Fotbal international

Câţi bani au câştigat Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo în 2020! France Football a anunţat topul veniturilor

20.04.2021 | 18:17
Cati bani au castigat Lionel Messi si Cristiano Ronaldo in 2020 France Football a anuntat topul veniturilor
ADVERTISEMENT

Starul Barcelonei, Lionel Messi, se menține în fruntea topului în materie de încasări, chiar dacă în 2020 a câștigat câteva milioane de euro mai puțin decât în anul precedent.

La mică distanță îl urmează rivalul portughez Cristiano Ronaldo, iar podiumul este încheiat de Neymar, brazilianul încasând anul trecut mai mulți bani decât în 2019.

ADVERTISEMENT

Primi opt cei mai bine plătiți fotbaliști ai lumii, conform topului realizat de celebra revistă franceză France Football, au încasat anul trecut mai bine de o jumătate de miliard de euro.

Veniturile lui Messi sunt în scădere, dar argentinianul rămâne lider la încasări

Conform sursei amintite, argentinianul Lionel Messi a câștigat în 2020, din salarii, bonusuri și alte venituri din sponsorizări, nu mai puțin de 125 de milioane de euro. Suma, deși uriașă, este totuși în scădere față de 2019 când starul argentinian a încasat cu șase milioane de euro mai mult.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, al doilea în clasamentul celor mai mari încasări din fotbal, este portughezul Cristiano Ronaldo. Lusitanul a realizat venituri de 118 milioane de euro

În urma sa, la destul de mare distanță, se situează Neymar. Brazilianul lui PSG a câștigat 98 de milioane de euro, cu trei milioane mai mult decât în 2019, dar cu aproape 30 de milioane mai puțin decât bunul lui prieten Messi.

ADVERTISEMENT

Renegatul Bale și rezerva Iniesta au câștigat, împreună, peste 70 de milioane de euro

Dintre jucătorii plasați în Top 8 de către revista France Football, cei clasați pe pozițiile 4 și 5 au un statut aparte. Gareth Bale este în continuare sub contract cu Real Madrd, dar nu mai ese dorit nici de staff-ul tehnic, nici de cel administrativ, pe Santiago Bernabeu. Cu toate acestea galezul a încasat în 2020 nu mai puțin de 38,6 milioane de euro.

Nici Andres Iniesta, al cincilea în topul publicației franceze, nu o duce mai bine. Spaniolul nu a jucat nici un meci în acest sezon pentru japonezii de la Vissel Kobe, dar a realizat venituri, în anul precedent, în valoare de 34 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Locurile 6,7 și 8 în topul France Football sunt ocupate de  Eden Hazard, de la Real Madrid, Raheem Sterling (Manchester City) și Kylian Mbappé (PSG), toți cu venituri de câte 32 de milioane.

  • 509.600.000 de euro au încasat în 2020 cei mai bine plătiți opt fotbaliști din lume, conform France Footbal
ADVERTISEMENT