News

Câți bani au dat ONG-urile pentru a ajuta spitalele. Vlad Voiculescu o contrazice pe Violeta Alexandru

23.04.2020 | 09:32
Cati bani au dat ONGurile pentru a ajuta spitalele Vlad Voiculescu o contrazice pe Violeta Alexandru
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a dezvăluit câți bani au dat ONG-urile pentru a ajuta spitalele în perioada de criză cauzată de pandemia de coronavirus.

Câți bani au dat ONG-urile pentru a ajuta spitalele

Fondatorul Asociației Magic, Vlad Voiculescu, a spus că ONG-urile din România au strâns din donații și sponsorizări aproximativ 20 de milioane de euro, bani folosiți pentru a sprijini spitalele.

ADVERTISEMENT

”Dacă ne uităm la situația de ansamblu… e într-adevăr firav ce au putut face ONG-urile. E puțin, e firav: cam vreo 20 milioane de euro, după estimări recente. Este ceea ce statul putea face printr-o singură semnătură de ministru”, a afirmat Voiculescu, conform hotnews.ro.

Fostul ministru a făcut publică această cifră după ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a plâns recent că Guvernul, alături de președintele Klaus Iohannis, a gestionat singur criza.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu crede că Violeta Alexandru și-a însușit greșeala

”Asociația noastră a adus cel mai mare număr de măști în țară dintre toate ONG-urile. Împreună cu o firmă mică din Cluj, Asociația Magic a adus 100.000 de măști ffp2 când până atunci statul adusese doar de aproape două ori mai mult”, a precizat Voiculescu.

De asemenea, fostul ministru al Sănătății a precizat că Asociația Magic a cumpărat măștile la un preț de 12,5 lei bucata, în timp ce statul a plătit nu mai puțin de 28 de lei la o firmă din Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu spune despre Violeta Alexandru că între timp a înțeles cât de tare a greșit: ”E totuși un om care știu că apreciază munca și știe cu siguranță și dânsa foarte bine că intervenția comunității a salvat probabil sute sau mii de vieți”.

”Această criză a coronavirusului va trece, dar problemele din sănătate, din educație, din administrație și toate celelalte domenii puternic politizate, feudalizate, osificate, furate în ultimii 30 de ani se vor agrava și ne vor face viața și mai complicată”, a încheiat fostul ministru.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 9.710, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 468 de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT