News

Câți bani au făcut oamenii lui George Simion, în Parlament. Aleșii AUR și-au cumpărat mașini, au moștenit terenuri și s-au umplut de datorii

Intrați în premieră în Parlament, membrii AUR au acumulat mai mult datorii decât avere. Câțiva dintre ei și-au schimbat și mașina, alții au investit în terenuri.
23.06.2022 | 09:00
Cati bani au facut oamenii lui George Simion in Parlament Alesii AUR siau cumparat masini au mostenit terenuri si sau umplut de datorii
Oamenii lui George Simion nu au intrat în Parlament să se îmbogățească / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oamenii lui George Simion din Parlamentul României nu s-au îmbogățit prea mult, după primul an și jumătate de mandat. Din declarațiile de avere completate, anul acesta, de membrii grupului parlamentar AUR, reiese că aceștia s-au grăbit să facă împrumuturi pe care speră să le achite până la finalul mandatului.

George Simion a rămas cu o ”Fiesta”, Claudiu Târziu a făcut împrumut la bancă

George Simion, șeful grupului parlamentar AUR a rămas la fel de sărac precum era la începutul mandatului. Președintele Alianței pentru Unirea Românilor nu și-a cumpărat nimic din salariul anual de 146.000 de lei, pe care-l primește la Camera Deputaților, nu și-a făcut depozite bancare și nu are datorii. Conform declarației de avere, Simion este doar proprietarul unui automobil Ford Fiesta, fabricat în anul 2016.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, senatorul Claudiu Târziu, co-fondator AUR, a profitat de salariul bun pe care-l are în Parlament, și a aplicat, anul acesta, pentru un credit de 46.500 de euro, pe care trebuie să-l plătească până în 11 ani.

Grupul parlamentarilor AUR care s-au împrumutat de la bancă

Târziu nu este singurul parlamentar AUR care a făcut credit pentru a-și achiziționa diverse bunuri. Deputatul Dumitru Viorel Focșa, secretar al grupului parlamentar, a făcut două credite anul acesta, pe care s-a obligat să le achite până la sfârșitul mandatului, în 2024: unul de 20.000 de euro și altul de 141.000 de lei. După ce a ajuns deputat, el a vândut o mașină cu 6.500 euro și și-a achiziționat un SUV marca Ssangyong, fabricat în 2021.

ADVERTISEMENT

Și Ciprian Titi Stoica, tot secretar al grupului AUR din Parlament, a făcut un credit de 60.000 de lei, pe care s-a obligat să-l achite până în anul 2024.

Tot la credit a apelat și Silviu Titus Păunescu, parlamentar AUR care a împrumutat 80.000 de lei de la bancă, în 2021, și s-a obligat să returneze suma în doi ani. Păunescu a trecut în declarația de avere împrumuturi pe care le-a acordat în nume personal, de 6.500 și 13.000 de euro. De asemenea, el și-a îmbogățit colecția de ceasuri pe care a început-o în 2017 și care a ajuns la o valoare de 11.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În fine, și deputatul Ciprian Ciubuc, unul dintre cei care au părăsit grupul parlamentar AUR, a făcut, în 2022, două credite: de 75.000 de lei și de 50.000 de lei. El a promis că le va achita pe amândouă până la finalul mandatului, în 2024.

Ce mașini și-au cumpărat deputații AUR, după ce au intrat în Parlamentul României

Boris Volosatîi (66 ani) un director de liceu din Chișinău, a ajuns în Parlamentul României pe listele AUR iar în 2021 a ales să-și cumpere un autoturism Mercedes, după ce a apelat la un sistem de tip leasing. Valoarea contractului este de 32.000 de euro, iar deputatul vrea să termine de achitat ratele până în 2024.

ADVERTISEMENT

De la începerea mandatului în Parlamentul României, Boris Volosatî a vândut 3 apartamente în Republica Moldova, pe care a încasat, în total, 121.000 de euro și 200.000 de lei moldovenești.

Deputatul Dan Tănasă a preferat un automobil de fabricație autohtonă. El a făcut, anul trecut, un contract de leasing de 88.200 de lei, pe care vrea să-l plătească în 4 ani. Din banii obținuți, și-a cumpărat o Dacia. Deputatul AUR s-a asigurat că are unde să parcheze mașina, așa că și-a cumpărat și un teren de 12 mp, în județul Brașov.

Lista fericiților posesori de mașini noi se încheie cu deputații Mirea Dumitrina, care și-a cumpărat un Hyunday Kona, model 2021 și Radu Vincențiu Grădinaru, care tocmai și-a achiziționat un Renault Arkana. Grădinaru a mai trecut în declarația de avere bijuterii de aur, argint și lingouri, dobândite între 1996 și 20000, în valoare de 30.000 de lei.

Moșteniri, donații și achiziții de terenuri

La capitolul ”terenuri”, cel mai productiv a fost deputatul Sebastian Ilie Suciu, a cărui avere a crescut simțitor datorită unei moșteniri pe care a primit-o în anul 2021.

El a primit un teren intravilan de 245 mp în Sibiu și două în județul Alba, de 1.845, respectiv 855 mp. Alte 3 terenuri extravilane de peste 22.000 mp și 4 terenuri agricole, de aproximativ 65.000 mp în același județ i-au parvenit lui Siciu prin moștenire sau donație. Deputatul AUR s-a mai ales cu o casă de 235 mp și un spațiu comercial de 17 mp la Sibiu, precum și cu o casă de vacanță în localitatea Gura Râului.

Dănuț Aelenei, fost membru al grupului parlamentar AUR, și-a cumpărat și el un teren de 117 mp la Năvodari, după ce a vândut o mașină cu 10.000 de euro, anul trecut.

Adrian George Axinia, vice-lider al grupului AUR, și-a achiziționat în 2022, un teren de 628 mp în localitatea ilfoveană Tunari, iar Ilie-Alin Coșea și-a cumpărat, anul acesta, un teren agricol de 2,17 hectare, în județul Alba.

Parlamentarii AUR care s-au mutat în casă nouă

Tranzacții imobiliare a făcut și deputatul Vasile Nagy, care și-a cumpărat, în 2021, un apartament de 65 mp, după care a devenit co-proprietar asupra altor două imobile, de 71 mp și de 77 mp. El nu a fost foarte clar în ceea ce privește achiziția acestora, completând pe declarația de avere ”alt mod de dobândire”. Nagy a și vândut un apartament, anul trecut, cu 29.500 euro.

Și Cristian Daniel Ivănuță s-a mutat, anul trecut, în casă nouă. El a devenit proprietarul unui apartament de 34 mp, pe care l-a achiziționat împreună cu soția lui, Gabriela, de meserie profesoară. Aceasta a obținut din venituri independente, 15.000 de lei, în decursul ultimului an.

În fine, deputatul Ringo Dămureanu a vândut, în 2022, un teren extravilan, pe care a primit 33.000 de euro și unul intravilan, în valoare de 2.000 de euro. El a avut suficienți bani încât să acorde și un împrumut de 22.000 de lei

ADVERTISEMENT