Sport

Gigi Becali, cel mai bogat patron de fotbal și în 2021! Anamaria Prodan, intrare suprinzătoare în top 300 Capital

Gigi Becali este și în 2021 cel mai bogat patron al unui club de fotbal din Liga 1. Anamaria Prodan este surpriza din top 300 Capital, fiind new-entry în ierarhia bogaților din România.
20.12.2021 | 18:48
Gigi Becali cel mai bogat patron de fotbal si in 2021 Anamaria Prodan intrare suprinzatoare in top 300 Capital
Gigi Becali și Anamaria Prodan, în topul bogaților din sport. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Revista Capital a publicat topul celor mai bogați 300 de români. Așa cum suntem obișnuiți de anii trecuți, în această ierarhie sunt o mulțime de oameni de sport sau care au afaceri în care obiectul de activitate este sportul.

Gigi Becali, cel mai bogat patron de fotbal și în 2021! Ion Țiriac conduce ierarhia oamenilor din sport

De departe, cel mai bogat om de sport din România este Ion Țiriac. Fostul jucător de tenis are o avere estimată la două miliarde de euro. La mare distanță de Țiriac este Gigi Becali, cel care rămâne cel mai bogat om de fotbal din România, cu o avere estimată de 425 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În top 300 Capital și-a făcut apariția în premieră și Anamaria Prodan. Impresara este plasată pe locul 141, cu o avere estimată între 40 și 60 de milioane de euro, peste nume importante ale sportului românesc precum Simona Halep, Cosmin Olăroiu, Gheorghe Hagi sau Mircea Lucescu.

Gigi Becali are 425 de milioane de euro, dar anunță că nu mai vrea să investească la FCSB!

Cei mai bogați oameni de sport din Top 300 Capital: 

Locul 3: Ion Țiriac – 1,9 – 2 miliarde de euro. Fostul jucător de tenis este unul dintre cei mai mari afaceriști ai țării. Principalele domenii de activitate ale afacerilor lui Țiriac sunt imobiliare, bănci și auto. Omul de afaceri a mai dat o lovitură financiară în finalul anului 2021 când a vândut licența turneului de la Madrid pentru care va încasa câteva zeci de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Locul 14: Gigi Becali: 325 – 425 de milioane de euro. Patronul celor de la FCSB are o avere impresionantă, în primul rând din imobiliare. În ciuda faptului că este unul dintre cei mai bogați români, Gigi Becali a declarat după ultima etapă a turului că nu va mai investi bani de la el la echipă, ci doar din ce produce societatea, în primul rând venituri din transferuri.

Nicolae Badea, avere impresionantă! Conducătorul din umbră de la Dinamo donează și la club

Locul 28: George Copos: 180 – 210 milioane de euro. Fostul patron al Rapidului rămâne la înălțime în lumea afacerilor, deși s-a retras de aproape un deceniu din fotbal. Copos are în continuare afaceri importante în turism și imobiliare.

ADVERTISEMENT

Locul 55: Gheorghe Bosânceanu: 120 – 130 de milioane de euro. Omul de afaceri constănțean a fost în anii 2000 patronul celor de la Farul Constanța. Echipa de la malul mării a revenit în Liga 1 grație lui Gică Hagi, care a realizat fuziunea cu Viitorul. Bosânceanu este ieșit din fotbal, însă are în continuare afaceri în industrie navală și turism.

Locul 76: Nicolae Badea: 87 – 93 de milioane de euro. Conducătorul din umbră al celor de la Dinamo, Nicolae Badea, rămâne în topul bogaților țării. Cu afaceri în IT, imobiliare, fotbal și retail, omul de afaceri are o avere estimată la 93 de milioane de euro. Din această avere, câteva zeci de mii de euro lunar merg și spre Dinamo sub formă de donații.

ADVERTISEMENT

Locul 79: Cristi și Elena Borcea: 85-95 de milioane de euroFostul acționar dinamovist și mama acestuia au o avere de 85-95 de milioane de euro din energie, distribuție de gaz, imobiliare și horeca.

Patronul de la Aerostar Bacău, creștere fulminantă! Și-a dublat averea într-un an

Locul 81: Ionuț Negoiță: 80-100 de milioane de euro. Dinamoviștii sunt grupați în această zonă a clasamentului. Ionuț Negoiță are o avere impresionantă din horeca și imobiliare, însă nu mai vrea să audă de fotbal, deși “sportul rege” nu l-a sărăcit, ba din contră.

Locul 103: Doru Damaschin: 68-70 de milioane de euro. Damaschin este un personaj mai puțin cunoscut în spațiul public. Omul de afaceri deține echipa Aerostar Bacău, însă dacă rezultatele echipei de fotbal nu sunt impresionante, viteza cu care Damaschin reușește să își sporească averea este remarcabilă. Față de anul trecut, omul de afaceri a reușit să își dubleze averea, de la 35 la 70 de milioane de euro.

Locul 106: Vladimir Cohn: 65-70 de milioane de euroFostul finanțator al celor de la Dinamo are o avere estimată de 70 de milioane de euro din fabricarea hârtiei și a catonului.

Constantin Frățilă: fost arbitru, actual milionar în euro! Anamaria Prodan, în topul bogaților

Locul 109: Constantin Frățilă: 60-70 de milioane de euro. Este un fost arbitru din Divizia A, cu o ascensiune fulminantă în domeniul afacerilor, în ultimii ani. În 2019 avea o avere estimată la 23-25 milioane de euro, acum a ajuns aproape de 70 de milioane de euro din afaceri cu consrucții și imobiliare.

Locul 141: Anamaria Prodan: 40-60 de milioane de euro. Impresara este un new-entry în top 300 Capital, direct pe locul 141. Anamaria Prodan apare singură în această ierarhie, fără Laurențiu Reghecampf, alături de care se află în plin divorț. Conform celor de la Capital, Anamaria Prodan și-a construit averea din impresariat și imobiliare.

Simona Halep, avere de 50 de milioane de euro!

Locul 146: Simona Halep, 46-50 de milioane de euro. Chiar dacă anul 2021 nu a fost la fel de fructuos pe plan sportiv pentru jucătoarea de tenis, la capitolul avere, Simona Halep stă foarte bine. A adunat din sport și imobiliare aproximativ 50 de milioane de euro.

Locul 147: Cosmin Olăroiu: 46-50 de milioane de euro. Cunoscut ca fiind un antrenor care știe în mod excelent să își negocieze contractele, Olăroiu are o avere estimată de 50 de milioane de euro din fotbal. În 2021 a dat din nou lovitura semnând un contract bănos cu Al Sharjah.

Locul 150: Teia Sponte: 44-46 de milioane de euro. Apropiat al lui Gigi Becali și în trecut o prezență nelipsită din lojele din Ghencea, Teia Sponte are o avere de 46 de milioane de euro din construcții.

Mircea Lucescu e în Champions League și în topul bogaților!

Locul 178: Viorel Cataramă: 38-40 de milioane de euro. Și-a manifestat interesul în finalul anului trecut de a prelua Dinamo, în timp ce se afla în campanie electorală pentru președinția României. După ce a eșuat în cursa pentru a deveni președinte, a dispărut și interesul pentru Dinamo. Cu o avere de 40 de milioane de euro realizată din mobilă, Cataramă este pe locul 178.

Locul 203: Mircea Lucescu: 35-37 de milioane de euro. Antrenorul celor de la Dinamo Kiev are o avere de 37 de milioane de euro adunată din fotbal. Este remarcabil că, la 76 de ani, Lucescu antrenează în continuare la nivel de Champions League.

Locul 214: Arpad Paskany: 33-35 de milioane de euro. Fostul patron de la CFR Cluj s-a retras din viața publică, însă rămâne unul dintre bogații României, cu banii făcuți din afaceri imobiliare și fotbal.

Gică Hagi, avere de 31 de milioane de euro!

Locul 255: Gheorghe Hagi: 27-31 de milioane de euro. Antrenorul și patronul celor de la Farul Constanța are o avere de 30 de milioane de euro din fotbal, care îl plasează pe locul 255 în topul bogaților României.

Locul 278: Familia Walter: 24-28 de milioane de euro. Regretatul Florian Walter, fost finanțator la Dinamo și U Cluj, s-a stins în 2019 la 56 de ani. Familia sa a dus mai departe afacerile din domeniul de salubritate și au o avere estimată la 28 de milioane de euro.

Locul 280: Ioan Neculaie: 24-28 de milioane de euro. Fostul patron de la FC Brașov are o avere de aproximativ 28 de milioane de euro realizată din analize tehnice. A ieșit din fotbal în urmă cu mai mulți ani.

George Țucudean, retras din fotbal! Are grijă de averea de 25 de milioane de euro a familiei

Locul 285: Familia Țucudean: 23-25 de milioane de euro. George Țucudean s-a retras în 2020 din fotbal, la doar 29 de ani, din cauza unor probleme cardiace. Însă, fostul fotbalist se ocupă de afacerile familiei alături de tatăl și bunicul său. Averea estimată este de 25 de milioane de euro din mobilă, SPA, hoteluri și fotbal.

Locul 291: Cristi Chivu: 22-24 de milioane de euro. A fost unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști români și are în continuare o avere estimată la 24 de milioane de euro. În prezent antrenează tineretul celor de la Inter.

Locul 292: Valeriu Iftime: 22-24 de milioane de euro. Patronul celor de la FC Botoșani are o avere estimată la 24 de milioane de euro din IT și energie. Iftime a declarat în repetate rânduri că ar fi dispus să renunțe la fotbal dacă ar găsi un investitor care să țină echipa.

  • 2 miliarde de euro este averea estimată a lui Ion Țiriac, locul 3 în topul bogaților din România
  • 60.000.000 de euro este averea estimată a Anamariei Prodan, new-entry în top 300 Capital

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR: 1,93 este cota pentru „ambele marchează sau peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT