Festivalul Untold 2024 nu a fost doar prilej de distracție, ci o sursă importantă de venit pentru Cluj. Visteria s-a umplut cu milioane de euro, căci petrecăreții au cheltuit, în medie, sute de euro în câteva zile.
Untold 2024, nu a creat doar controverse, dar a fost și o bună sursă de venit pentru bugetul local. Mai exact, visteria Clujului s-a îmbogățit cu nu mai puțin de 75 de milioane de euro. Pe de altă parte, organizatorii investesc acum sute de mii de euro în restaurarea spațiilor verzi pe care a avut loc festivalul.
Este important de spus faptul că anul acesta, la Untold au ajuns nu mai puțin de 427.000.- de participanți, care s-au bucurat de cei 250 de artiști, naționali și internaționali, care au urcat pe scenă.
Conform estimărilor organizatorilor, dintre cei peste 400 de mii de participanți, 35% sunt din Cluj. Restul au venit din București, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Alba Iulia, Timișoara și restul țării.
De asemenea, mai bine de 30% au venit în Cluj din alte țări, cu 5% mai mult față de ediția din 2023. La Untold 2024, au venit oameni din Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Polonia, Spania, Olanda, Belgia, Elveția, Austria, Norvegia, Ungaria, Irlanda, Slovacia, Danemarca.
Dar au existat și petrecăreți veniți din destinații din afara Europei, cum ar fi SUA, Canada, Israel, Brazilia, Mexic, Emiratele Arabe, India, Singapore sau Japonia. Indiferent de origini, participanții la festival nu prea s-au uitat la bani.
După estimările făcute de organizatori, autorități locale, parteneri comerciali ai festivalului, proprietari de cazare, restaurante și centre comerciale, fiecare persoană a cheltuit, în medie, 750 de euro de persoană.
Banii au fost folosiți pentru cazare, transport, mâncare, plimbări, vizite și cumpărături. Și, pe lângă banii aduși la bugetul Clujului, Untold 2024 a contribuit și la capitalul de imagine global pentru România, Cluj-Napoca și Transilvania.
De menționat este că suma totală plătită de organizatori depășește 1.300.000 de lei. Pentru a putea avea loc festivalul, au fost încheiate contracte pentru utilizarea spațiilor verzi aflate în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj, notează romaniatv.net.