News

Câți bani au trimis românii din străinătate în țară în primele luni din 2022. Suma este uriașă

În ciuda faptului că situația la nivel internațional este una dificilă din punct de vedere financiar, românii au trimis sume importante de bani în țară în primele luni ale anului 2022.
02.05.2022 | 23:58
Cati bani au trimis romanii din strainatate in tara in primele luni din 2022 Suma este uriasa
Suma uriașă de bani trimisă în țară de românii din străinătate, în primele luni din 2022. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cei peste doi ani de pandemie și războiul din Ucraina au afectat din punct de vedere financiar întreaga planetă. În ciuda acestui aspect, românii din Diaspora nu au încetat să transfere bani acasă.

Suma uriașă de bani trimisă în țară de românii din străinătate, în primele luni din 2022

O analiză recentă a celor de la Revolut indică faptul că un utilizator al acestei aplicații care lucrează sau s-a stabilit în afara granițelor ţării a trimis, în primul trimestru al anului 2022, în medie, 1.353 euro/ utilizator către familie sau apropiații din ţară.

ADVERTISEMENT

Numai în perioada sărbătorilor de Paşte, intervalul 14-27 aprilie 2022, valoarea medie a sumelor trimise (remitenţe) a fost de aproximativ 723 euro/ utilizator, notează Adevarul.

Per total, sumele trimise de utilizatorii Revolut către România, în primul trimestru din 2022, prin remiteri personale, s-au ridicat la 91 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Totalul amintit înseamnă o creştere cu 33% faţă de anul 2021, potrivit datelor analizate de aplicaţia Revolut, care are 18 milioane de clienţi la nivel global, din care peste 1,7 milioane în România.

Din ce țări s-au trimis cei mai mulți bani în România în 2022

În ultimele luni, în UE, rata inflației a ajuns la 7,4% (7,8% în zona euro), iar Marea Britanie a înregistrat una dintre cele mai ridicate rate ale inflației din ultimii 30 de ani, de peste 7%.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor aspecte, românii stabiliți peste hotare au continuat să trimită bani în țară, efectuând mai multe tranzacții decât în primele trei luni ale anului (+ 81% față de 1 ianuarie – 31 martie 2021).

În același timp, numărul utilizatorilor care folosesc Revolut pentru a face transferuri internaționale de bani a crescut față de primul trimestru al anului 2021, cu 74%.

ADVERTISEMENT

De Paște, cel mai mare volum al transferurilor de bani către țară a fost realizat de românii stabiliți în Marea Britanie: peste 10,5 milioane euro.

Aceștia au fost urmați de cei din SUA: 2,2 milioane euro. Au mai trimis bani către familiile din țară, prin această aplicație, și românii stabiliți în Germania, Elveția, Olanda, Irlanda, Franța, Norvegia, Spania și Danemarca.

ADVERTISEMENT