Life

Câți bani câștigă Andreea Esca de la Pro TV! Vedeta știrilor face profituri de invidiat

Banii pe care îi câștigă Andreea Esca de la Pro TV sunt subiect de legende urbane, prezentatoarea știrilor fiind văzută drept cea mai bine plătită vedetă din domeniul ei.
09.06.2022 | 10:29
Cati bani castiga Andreea Esca de la Pro TV Vedeta stirilor face profituri de invidiat
Câți bani câștigă Andreea Esca d ela Pro TV? Afacerile vedetei, profituri serioase / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Salariul primit de Andreea Esca de la Pro TV este unul dintre cele mai bine păzite secrete ale televiziunii din Pache Protopopescu. Fie că este atât de mare încât ar părea scandalos, fie că mitul țesut în jurul lui este bun pentru publicitate, nimeni nu a suflat o vorbă despre cifrele exacte în această privință. FANATIK a aflat însă ce bani a făcut, în 2021, Andreea Esca conform raportărilor oficiale.

Andreea Esca a declarat câți bani câștigă de la Pro TV

Andreea Esca nu a vorbit niciodată despre banii pe care i-ar câștiga de la Pro TV, iar onorariul pe care îl obține de la televiziune, acolo unde prezintă, de luni până vineri, principalul jurnal al zilei, este subiect de legende. Cu toate acestea, o privire mai atentă în datele publicate de ANAF, conform legii, poate să ridice, puțin, vălul asupra finanțelor vedetei TV.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor obținute de FANATIK, Andreea Esca SRL este compania care are declarat ca obiect activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune. Adică exact ceea ce face Andreea Esca la Pro TV.

Conform raportărilor făcute pentru anul fiscal 2021, Andreea Esca a obținut o cifră de afaceri de invidiat: nu mai puțin de 730.000 de lei, aproximativ 240.000 de euro. Pentru ea, anul 2021 a fost unul chiar bun, având în vedere că firma pe care o deține a raportat în acest domeniu aproape dublu față de anul anterior, semn că Andreea Esca are de ce să zâmbească și la pupitrul Știrilor Pro TV.

ADVERTISEMENT

Profitul net obținut în 2021 este însă ceea ce este, cu adevărat, impresionant. De zece ori mai mare ca în 2020, datele obținute de FANATIK indică o sumă care depășește 335.000 de lei. Adică ”o nimica toată” de 67.000 de euro.

Andreea Esca, afaceri bune în turism

Sumele pe care le câștigă Andreea Esca din firma care se ocupă de televiziune sunt completate, simțitor chiar, cu cele pe care le obține din turism. Așa cum FANATIK a și dezvăluit, Andreea Esca și soțul ei dețin, la Porumbacu de Sus, în Sibiu, o proprietate idilică.

ADVERTISEMENT

Firma Oberwood, cea care oferă facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată, deținută de Andreea Esca și soțul ei, Alexandre Eram, a fost deschisă în 2020 și, după un prim an bun, în 2021 a avut un an fantastic.

Mai exact, cifra de afaceri a crescut cu 145%, ajungând la aproape jumătate de milion de lei, adică circa 100.000 de euro, fără să aibă raportat niciun angajat permanent.

ADVERTISEMENT

Profitul obținut de companie a fost și el în creștere, cu 53%. Astfel, conform raportărilor ANAF consultate de FANATIK, firma operată de Andreea Esca și de soțul ei a obținut peste 212.000 de lei profit net, adică aproximativ 43.000 de euro.

Singura veste proastă primită de Andreea Esca a fost cea legată de o a treia firmă de-ale ei, Atelierul de Vise, o companie care se ocupă cu organizarea expozițiilor, târgurilor și congreselor și care a avut pierderi de puțin peste 10.000 de euro.

Știrista de la Pro TV și soțul ei, Alexandre Eram, investiții în imobiliare

Conform informațiilor care au apărut, până acum, în media, Andreea Esca și Alexandre Eram au făcut, de-a lungul timpului, investiții serioase în domeniul imobiliar începând încă de prin 2004. Pe atunci, cei doi cumpărau o vilă în București cotată la 350.000 de euro, iar apoi au mai cumpărat o altă clădire în valoare de 500.000 de euro.

Cei doi nu s-au limitat însă la București, ci au investit și în Cluj, cel mai scump oraș în domeniul imobiliar din România, Andreea Esca dorind să deschidă acolo un aparthotel. Tot acolo, pare-se, ei mai dețin câteva apartamente pe car ele închiriază în regim hotelier.

Pe lângă toate aceste proprietăți din România, Andreea Esca și soțul ei mai dețin și un apartament lângă Paris, într-una dintre suburbiile de lux ale capitalei franceze și care este cotat la o valoare care se învârte în jurul milionului de euro.

ADVERTISEMENT