News

Câți bani a câștigat Conor McGregor din lupta cu Dustin Poirier de la UFC 257!

24.01.2021 | 06:08
Cati bani a castigat Conor McGregor din lupta cu Dustin Poirier de la UFC 257
ADVERTISEMENT

Conor McGregor a revinit în ring contra lui Dustin Poirier după ce își anunțase retragerea în 6 iunie 2020. Irlandezul a pierdut lupta cu americanul în cadrul galei UFC 257, dar se alege cu o sumă impresionantă de bani! 

FANATIK a transmis în format Live Video meciul ce a avut loc la Abu Dhabi, și te informează câți bani a câștigat Conor McGregor, dar și cu ce sumă s-a ales adversarul său.

ADVERTISEMENT

Pe lângă rețeta financiară impresionantă, partida a fost importantă și pentru viitorul celor doi. Poirier ar putea avea ocazia să devină challenger pentru centura la categoria ușoară în UFC, deținută de Khabib Nurmagomedov.

UPDATE, 24 ianuarie, ora 08:00 / Dustin Poirier l-a învins pe Conor McGregor prin KO în runda a doua a luptei de la UFC 257. Americanul are șanse să fie principalul challenger pentru centura lui Khabib Nurmagomedov.

ADVERTISEMENT

Câţi bani câștigă Conor McGregor din lupta cu Dustin Poirier

După mai bine de un an, Conor McGregor a revenit în cușcă. Irlandezul lupta pentru ultima dată în data de 19 ianuarie 2020, când îl învingea după numai 40 de secunde pe Donald Cerrone în cadrul UFC 246. La cinci luni distanță, McGregor își anunța oficial retragerea, însă s-a răzgândit și s-a bătut din nou, în încercarea de a ajunge să își ia revanșa în fața lui Khabib Nurmagomedov, rusul care l-a învins în 7 octombrie 2018, prin submission.

Campionul rus s-a retras și el, între timp, după trecerea în neființă a tatălui său, care îi era și antrenor. Dana White nu renunță, însă, la visul de a-l convinge pe Khabib să se întoarcă în ring, iar Conor McGregor deja l-a provocat pe rus să se bată din nou cu el. Până să ajungă să poată lansa oficial o provocare pentru centura lightweight, cel care ocupă acum locul 4 în ierarhia UFC la această categorie trebuia să treacă de Dustin Poirier, principalul challenger și cel care avea o revanșă de luat după ce McGregor l-a învins în 2014.

ADVERTISEMENT

Conform Sporting News, Conor McGregor și Dustin Poirier se vor bucura de câștiguri de ordinul milioanelor de dolari, ca urmare a meciului de duminică, 24 ianuarie. Irlandezul ar urma să primească 5 milioane de dolari, sumă ce include și veniturile din televizarea partidei. De cealaltă parte, Dustin Poirier va primi 1.000.000 de dolari, o sumă mult mai mică, dar care este oricum cea mai mare remunerație primită de american de-a lungul carierei. El se va ma alege, pe lângă acest milion, și cu o parte din încasările totale ale UFC, în baza evenimentului care se va desfășura în fața a 2.000 de spectatori, la Abu Dhabi.

  • 5.000.000 de dolari va primi Conor McGregor pentru meciul cu Dustin Poirier;
  • 1.000.000 de dolari va fi remunerația adversarului său, care va primi și un procent din încasările totale de la UFC 257.
ADVERTISEMENT

Conor McGregor, donație generoasă pentru fundația adversarului. Recordurile carierei pentru cei doi

Înainte de meciul de la UFC 257, Conor McGregor a promis că va dona nu mai puțin de 500.000 de dolari pentru fundația caritabilă controlată de Dustin Poirier. Irlandezul s-a ținut de cuvânt și a trimis banii în conturile „The Good Fight Foundation”, fiind felicitat de către adversarul său. Acesta s-a declarat impresionat de generozitatea lui McGregor și i-a transmis că banii săi vor ajuta mulți oameni nevoiași.

„Nu vreaă să pară că ne oferim reciproc masaje la spate. Dar, Conor, vreau doar să clarific un lucru. Echipa lui Conor și compania sa, McGregor Sport & Entertainment, m-au contactat pentru a face o donație către fundașia mea și deja au început să livreze banii. Deci, Conor, de la bărbat la bărbat, îți transmit că vei ajuta o mulțime de oameni prin acest gest”, a transmis Dustin Poirier, citat de BJPENN.

Suma pe care o va câștiga Dustin Poirier în urma acestei partide reprezintă cel mai mare succes financiar al luptătorului american de când a început să se bată în cușcă. În mod remarcabil, el va câștiga 50% din averea pe care o deține! În 2020, aceasta a fost evaluată de americani la 2.000.000 de dolari. Din punct de vedere al palmaresului, Poirier are 26 de victorii, 6 înfrângeri și o remiză.

De partea cealaltă, averea lui Conor McGregor este evaluată la 48.000.000 de dolari, deși a luptat doar de două ori în cușcă, din 2016 încoace! Însă meciul demonstrativ de box pe care l-a disputat și pierdut împotriva lui Floyd Mayweather în 2017 i-a adus nu mai puțin de 30.000.000 de dolari. Cele cinci milioane pe care și le va trece în cont după lupta cu Poirier reprezintă, oricum, o sumă care ar face invidios orice luptător. Din punct de vedere al palmaresului, recordul lui McGregor este de 22 de victorii și 4 înfrângeri.

  • 2.000.000 de dolari se estimează că ar valora averea lui Dustin Poirier;
  • 48.000.000 de dolari a adunat Conor McGregor.
ADVERTISEMENT