Life

Câți bani câștigă Cove de la Prima TV? Vedeta încasează de două ori mai puțin decât de la Pro TV

Cove nu a făcut o afacere prea bună plecând de la Pro TV la Prima TV, diferența de bani cu care e plătit fiind una impresionantă în defavoarea actualului loc de muncă.
13.07.2022 | 10:05
Cati bani castiga Cove de la Prima TV Vedeta incaseaza de doua ori mai putin decat de la Pro TV
Cove prezintă, la Prim TV, emisiunea Flash Monden alături de Diana Bart. Plecarea lui din Pro TV nu a fost însă, financiar vorbind, o alegerea prea bună / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cove este unul dintre cei mai longevivi prezentatori TV de la noi, cariera lui începând acum mai bine de două decenii, atunci când debuta pe micile ecrane în rolul de asistent al Andreei Marin, la Surprize, Surprize. De atunci, Petre Gabriel Coveșeanu și-a construit o adevărată carieră ca actor, dar și ca prezentator TV, iar în ultimii ani a fost nelipsit din emisiuni difuzate de Pro TV și, din septembrie anul trecut, de Prima TV. Succesul pe care îl are ca actor și prezentator TV i-a adus, desigur, și venituri impresionante, el câștigând bani din mai multe surse.

Câți bani a câștigat Cove de la Pro TV și de la Prima TV

Petre Gabriel Coveșeanu, cunoscut în toată România drept Cove, este managerul Teatrului Ion Creangă din București, iar în această calitate este obligat, de lege, să depună anual declarația de avere și de interese care îl privește.

ADVERTISEMENT

Conform actelor oficiale consultate de FANATIK, Cove nu ar fi făcut o afacere prea bună în momentul în care a plecat de la Pro TV după șase sezoane petrecute la Vorbește Lumea, el fiind înlocuit, fără prea multe explicații, de Adela Popescu, actuala ”titulară” a postului.

Mai exact, cum Cove a lucrat până la sfârșitul lunii august la Pro TV, el a încasat de la postul din Pache Protopopescu suma de 213.606 lei. Adică, de la Pro TV lua, lunar, 26.700 de lei, adică puțin peste 5.300 de euro.

ADVERTISEMENT

”A fost o perioadă frumoasă, în care am avut parte de multe provocări și am cunoscut mulți oameni, cărora le mulțumesc și le urez succes pe mai departe. Cât despre mine, vă astept în continuare la teatrul Ion Creangă, dar și pe rețelele sociale, unde vă voi ține la curent cu toate viitoarele mele proiecte!”, spunea Cove când și-a anunțat plecarea de la Pr TV pentru a semna, aproape imediat, cu Prima TV.

Mutat în luna septembrie la Prima TV, în declarația de avere depusă acum câteva săptămâni pentru anul 2021, Cove a notat suma câștigată: 58.725 lei. Asta înseamnă lunar puțin sub 15.000 de lei, adică sub 3.000 de euro lunar.

ADVERTISEMENT

Cove, o adevărată ”fabrică de bani”

Conform declarației de avere depuse ca manager al Teatrului Ion Creangă din București, Cove câștigă, anual, 109.684 lei, adică în jur de 9.140 de lei lunar, aproximativ 1800 de euro lunar. La toți acești bani se adaugă însă și veniturile din activități independente ale vedetei.

Astfel, din drepturi de autor, Cove a câștigat aproape 35.000 de lei (în jur de 7.000 de euro), la care se adaugă, ca prestări de servicii încă 1000 de lei încasați de la o comună din județul Buzău. De asemenea, din dividente la firma Media Cov Enterteinment Cove a obținut 50.000 de lei, adică în jur de 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În total, Cove a câștigat, în anul 2021, conform actelor oficiale, o sumă fabuloasă: 466.833 de lei, adică peste 93.000 de euro. Interesant este însă că plecarea lui de la Pro TV a venit după ce, măcar în teorie, a avut parte și de o mărire salarială notabilă.

În orice caz, anul 2021 a fost, per total, unul mai bun decât cel anterior cu aproximativ 20.000 de euro. Cu toate acestea, pare-se, Cove nu se poate lăuda că ar avea prea mulți bani în conturi, el declarând în jur de 50.000 de lei.

În altă ordine de idei, prezentatorul Prima Tv a acordat unei persoane fizice, acum câțiva ani, un împrumut în nume personal în valoare de 35.000 de euro, bani pe care încă nu i-a recuperat.

Cove și-a cumpărat un Harley Davidson

În ceea ce privește schimbările apărute în viața lui se numără cele legate de mașini și motociclete. Mai exact, Cove a vândut un motor Suzuki pe care îl deținea până anul trecut în schimbul a 7.000 de euro, iar în schimb și-a cumpărat o motocicletă Harley Davidson, el fiind, de altfel, un împătimit al mersului pe două roți.

În ceea ce privește situația imobiliară, prezentatorul emisiunii Flash Monden de la Prima Tv nu a făcut nicio schimbare notabilă.

ADVERTISEMENT