News

Câți bani câștigă, de fapt, George Simion, liderul AUR, ca parlamentar! Suma este una impresionantă pentru nivelul de trai din România

Președintele AUR, George Simion, a declarat la un moment dat ce salariu primește pentru că este deputat, dar se pare că adevărul este altul.
25.10.2022 | 14:08
Cati bani castiga de fapt George Simion liderul AUR ca parlamentar Suma este una impresionanta pentru nivelul de trai din Romania
Deputatul George Simion încasează lunar un salariu mare. Foto: hepta.ro, canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Amintim că la începutul lunii decembrie 2021, George Simion s-a prezentat la casieria Camerei Deputaților pentru a-și încasa salariul. Politicianul a folosit acel moment pentru a realiza o filmare în care a precizat că donează lunar 90% din salariu.

Cât câștigă, de fapt, George Simion

Potrivit ziare.com, adevărul este altul în cazul președintelui AUR, George Simion. Se pare că deputatul a ignorat să prezinte situația financiară reală până la capăt.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru cazare, transport, diurnă, politicianul încasează bani separat. Și este o sumă importantă, mai ales dacă ne gândim la nivelul de trai din România.

Așadar, pe lângă salariul de 12.168 de lei, Simion câștiga lunar 4.563 de euro. Fostul deputat USR Cornel Zainea (n.r. – care a demisionat din Parlament pentru a nu primi pensie specială) a descris acest caz pe Facebook:

ADVERTISEMENT

113.905 lei a luat lunar cu declarația de proprie răspundere în 2021, bani care teoretic sunt pentru funcționarea cabinetului parlamentar. Nu ne-a spus cum i-a cheltuit și nu i-a trecut în declarația de avere. În total 167.409 lei sau 33.481 de euro.

”Probabil și-a schimbat domiciliul în alt județ…”

2. În medie: 2.913 lei pe lună în medie, ca diurnă (deși e deputat de București).c3. 4.600 lei pe lună în 2021 pentru cazare, deși e deputat de București și deputații de București nu primesc forfetară de cazare. Probabil și-a schimbat domiciliul în alt județ să poată primi și acești bani.

ADVERTISEMENT

4. 1.400 lei pe lună în 2021 pentru transport în circumscripție.cAșadar, 22.818 lei pe lună, sau 4.563 de euro câștigă Simion, pe lângă salariul de 12.168 de lei pe care pretinde că îl donează. Evident, are și mașină cu șofer de la parlament și va avea și pensie specială.”

În urma consultării declarației de avere a lui George Simion s-a constatat într-adevăr că el primește bani pentru cazare deși e deputat de București. Practic, liderul AUR a declarat că are domiciliul în satul Răchitosu, din județul Vrancea.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut cum va comenta liderul AUR aceste dezvăluiri care ridică un semn de întrebare asupra declarațiilor inițiale cu privire la salariul său de parlamentar.

 

 

 

ADVERTISEMENT