Sport

Câţi bani câştigă jucătorii din NBA. Topul salariilor pe 2018-2019

17.10.2018 | 16:02
Topul salariilor NBA. Stephen Curry de la Golden State Wariors e primul

Jucătorii din NBA au salarii fabuloase. NBA este un malaxor imens care înghite permanent sume incredibile de bani, putând fi considerat drept o adevărată industrie. În aceste condiţii este normal ca şi actorii principali, de sub panouri, adică jucătorii, să fie plătiţi regeşte, pentru că fără ei spectacolul nu ar mai exista şi nici uriaşul profit din această industrie.

De aceea nu trebuie deloc să mire faptul că aceste salarii bat multe recordurile în sport, cu mult peste ceea ce există în fotbal,cu excepţiile numite Leo Messi, Neymar şi Cristiano Ronaldo, care au salarii anuale de 45, respectiv 36 şi 30 de milioane euro. Evident, aici nu luăm în calcul veniturile unui Floyd Mayweather din box sau al unui Tigger Woods, ale căror câştiguri se stabilesc în funcţie de bursele fixate de organizatori şi care pot fi superatractive, dar nu reprezintă o sursă de venit nici lunară, nici anuală, ci numai în funcţie de eveniment.

Jucătorii din NBA salarii de bacşiş pe lângă campionii Formulei 1

Şi nici pe cele ale piloţilor de Formula 1, cei mai bine plătiţi sportivi ai planetei, în condiţiile în care Sebastien Vettel încasează de la Ferrari 80 de milioane pe fiecare din cei trei ani de contract, iar coechipierul său, finlandezul Kimi Raikkonen “doar” 51 de milioane! În cele ce urmează FANATIK.RO vă propune o incursiune în această lume fascinantă a starurilor NBA, pentru a stabili un top 20 al celor mai mari salarii din baschetul profesionist american pentru sezonul 2018-2019.

Locul 19-20. Bradley Beal, de la Washingnton Wizards, cu un salariu anual de 23,8 milioane dolari, contract pe cinci ani, adică 127 milioane per total, contract început în 2016, iar în ultimul an, 2020-2021 va urca până la 28,8 milioane.

Locul 19-20. Andre Drummond, de la Detroit Pistons, salariu anual 23,8 milioane dolari, pe cinci ani 127, ultimul an urcă la 28,8 milioane.

Locul 18: CJ McCollum, de la Portland Trail Blazers, salariu anual de 24 milioane, pe patru ani 106,6, pentru că în ultimul an de contract va ajunge la 29,3 milioane.

CJ McCollum. Jucătorul lui Portland Trail Blazers. Câştigă 24 milioane dolari anual
CJ McCollum. Jucătorul lui Portland Trail Blazers

Locul 17: Chris Paul, de la Houston Rockets, salariu anual de 24,6 milioane, contract pe cinci ani, contract de 123 milioane, deşi este un jucător în vârstă de 33 de ani

Locul 16: Otto Porter Junior, de la Washington Wizards, salariu anual de 24,7 milioane, contact pe patru ani, total 106,5 milioane, în ultimul an salariul va ajunge la 28 milioane.

Kevin Durant, 150 de milioane din contracte publicitare

Locul 15: Kevin Durant, de la Golden State Wariors, salariu anual de 25 milioane, pe doi ani, dar jucătorul are şi contracte publicitare cu Nike şi Foot Locker, acestea însemnând 150 de milioane dolari.

Kevin Durant joacă la Golden State Warriors şi câştigă 25 milioane anual, dar are contracte publicitare în valoare de 150 milioane
Kevin Durant joacă la Golden State Warriors şi câştigă 25 milioane anual

Locul 14: Jrue Holiday, de la New Orleans Pelicans, salariu anual de 25,7 milioane, 5 ani contract, total 132 milioane, în 2021 va câştiga 26,3 milioane.

Locul 13: Damian Lillard , de la Portland Trail Blazers, salariu anual de 26,1 milioane, contract 5 ani, total 140 milioane. în ultimul an salariu de 31,6 milioane

Locul 12: Carmelo Anthony, de la Oklahoma City Thunders, salariu anual de 26,2 milioane, contract 4 ani cu opţiune pentru al cincilea, 34 ani, în ultimul an din cei patru 27,9 milioane.

Locul 10-11: Al Horford, de la Boston Celtics, salariu anual de 27,7 milioane, contract pe 4 ani, contract pe 4 ani, 113 milioane, în ultimul an 29 milioane.

Locul 10-11: DeMar DeRozan, de la Toronto Raptors, salariu anual de 27,7 milioane, contract pe cinci ani, total 129 milioane.

James Harden, omul din reclama Adidas, alături de Simona Halep în urmă cu un an

Locul 9: James Harden, de la Houston Rockets, salariu anual de 28,3 milioane, contract pe 4 ani, total 118 milioane. A apărut în 2017 într-o reclamă a Adidas, alături de Simona Halep, care pe atunci avea contract cu gigantul german de echipament sportiv.

Locul 7-8: Russell Westbrook, de la Oklahoma City Thunder, salariu anual de 28,5 milioane, contract pe 3 ani, total 85,6 milioane, în ultimul an, 2018-2019 30,5 milioane.

Locul 7-8: Mike Conley, de la Memphis Grizzlies, salariu anual de 28,5 milioane, contract cinci ani, total 152,6, în ultimul an 32 milioane.

Locul 6: Kyle Lowry, de la Toronto Raptors, salariu anual de 28,7 milioane, contract pe 3 ani, 100 milioane, ultimul sezon, 2019-2020 32 milioane.

Locul 4-5: Gordon Hayward, de la Boston Celtics, salariu anual de 29,7 milioane, contract pe 4 ani, total 127,8.

Locul 4-5: Blake Griffin de la Detroit Pistons, salariu anual de 29,7 milioane, contract pe 5 ani, total 171,2

Stephen Curry şi LeBron James îşi dispută supremaţia

Locul 3: Paul Milsap, de la Denver Nuggets, salariu anual de 31,3 milioane, contract pe doi ani, total 62,6. Nu a dorit un contract pe o durată mai mare. Are 33 de ani şi vrea să decidă încontro o va lua după încheierea acestui contract.

Locul 2: LeBron James, de la Los Angeles Lakers, salariu anual de 35,6 milioane, contract pe patru ani, dar salariul va creşte progresiv: 35,6 primul an, 37,4 al doilea, 39 în al treilea şi 41 în ultimul an.

Locul 1: Stepehen Curry. de la Golden State Warriors, salariu anual de 37,5 milioane, contract pe 5 ani, total 201 milioane, salariu urmând a creşte progresiv, de la an la an.

 

Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația