Sporturi

Caţi bani câştigă Lavinia Miloşovici din pensia de sportiv. Fosta gimnastă s-a apucat de afaceri!

06.11.2018 | 13:52

Chiar dacă are şi câteva afaceri, Lavinia Miloşovici câştigă destul de bine şi din pensia de sportiv. Fosta gimnastă are o rentă viageră de 11.424 de lei pe lună, dar îşi rotunjeşte veniturile dintr-o afacere pe care a deschis-o recent. Lavinia Miloşovici, acum în vârstă de 42 de ani, este patroana unei şcoli de fotbal la Timişoara. Şi în oraşul natal Lugoj, o sală de gimnastică îi poartă numele sportivei.

Cum a ajuns Lavinia Miloşovici să investească într-o şcoală de fotbal? Ei bine, dubla campioană olimpică de la Barcelona 1992, are doi băieţi. Cel mare, Cosmin Mihai născut în 2012 este ahtiat după fotbal şi visează să-i calce pe urme lui Cristiano Ronaldo. Puştiul este deja legitimat la şcoala de fotbal deţinută de mama sa. Cel de-al doilea băieţel al familiei Miloşovici, Andrei are doar 2 ani, dar merge şi el la sală pentru a-l vedea la antrenamente pe fratele său.

Lavinia Miloşovici are o pensie de 11.424 lei lunar, dar nu este gimnasta care ia cei mai mulţi bani de la statul român

Lavinia Miloşovici are o viaţă activă, ea fiind implicată în mai multe proiecte legate de gimnastică. Fosta mare sportivă a trecut prin momente grele în octombrie 2008, când fetiţa sa în vârstă de 4 ani a murit. Micuţa, născută prematur, suferea de o boală degenerativă a creierului şi cu toate eforturile familie, care au şi operat-o în China, nu s-a mai putut face nimic.

Lavinia Miloşovici pe bârnă la Olimpiada de la Atlanta în 1996

Lavinia Miloşovici are o pensie de 114.424 din partea statului pentru performanţele sale senzaţionale în gimnastică. Pe primul loc în topul rentelor viagere este fosta canotoare Veronica Cochelea cu 15.080 lei, iar pe locul 2 este Nadia Comăneci cu 13.149 lei. Cariera Laviniei Miloşovici în gimnastică a fost una strălucitoare. Sportiva a adus României singurele medalii de aur la gimnastică la prima Olimpiadă de după Revoluţie.  În 1992, la Barcelona, Lavinia Miloşovici a fost dublă medaliată cu aur la sărituri şi la sol. La acea competiţie sportiva noastră a luat în total 4 medalii. Mai mult, atunci gimnatica românească a primit ultima ei notă de 10 din istorie, Lavinia Miloşovici primind punctaj maxim în finala de la sol.

  • 6 medalii olimpice a adus Lavinia Miloşovici României la două ediţii, Barcelona ’92 şi Atlanta ’96