Fotbal international

Câți bani câștigă Liverpool și Tottenham după ce s-au calificat în finala Champions League

09.05.2019 | 16:53
Cati bani castiga Liverpool si Tottenham dupa ce sau calificat in finala Champions League

Liverpool a trecut de Barcelona și Tottenham de Ajax Amsterdam în semifinalele Champions League, iar cele două formații care evoluează în Premier League și-au asigurat o sumă uriașă pentru că s-au calificat în finala celei mai importante competiții din Europa.

Câți bani câștigă Liverpool și Tottenham după ce s-au calificat în finala Champions League

Liverpool și Tottenham s-au calificat în finala Champions League, iar meciul va avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la ora 22.00, la Madrid, pe stadionul Wanda Metropolitano, iar acum s-a aflat câți bani vor câștiga cele două formații din Premier League pentru calificările memorabile în confruntările cu Ajax și Barcelona.

După ce au ajuns în finala Champions League cele două echipe și-au asigurat și cele mai mari bonusuri în acest sezon al Champions League, iar sumele pe care le vor primi depășesc 100 de milioane de euro. UEFA a suplimentat bonusurile acordate în UCL, iar Liverpool a încasat cu peste 20 de milioane de euro decât în sezonul 2017 – 2018, când a pierdut finala cu Real Madrid.

Mohamed Salah și Roberto Firmino se bucură după un gol. Sursă foto: hepta.ro
Mohamed Salah și Roberto Firmino se bucură după un gol. Sursă foto: hepta.ro

Liverpool primește mai mulți bani decât Tottenham

Mai mult, Liverpool va primi o sumă mult mai mare decât adversara din finala Champions League. Indiferent de rezultatul duelului care va avea loc pe Wanda Metropolitano, cormonarii vor primi din bonusuri 107,5 milioane de euro, suma urmând să crească la 111,5 milioane dacă elevii lui Klopp se vor impune în finală.

De partea cealaltă, echipa lui Mauricio Pochettino va intra în posesia unui bonus de 102 milioane de euro. Totodată, dacă Tottenham o să obțină victoria pe Wanda Metropolitano, atunci formația din Premier League va primi o sumă în valoare de 106 milioane de euro de la UEFA.

Tags: