News

Câți bani câștigă lunar un angajat al SPP, din coloana oficială a Vioricăi Dăncilă. Ia peste 5.000 de lei

01.10.2019 | 10:14
SPP-ul și-a reluat activitatea de pază a premierului de la începutul anului. sursa foto - MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune câți bani câștigă lunar un angajat al SPP, din coloana oficială a Vioricăi Dăncilă. Astfel, oamenii care o însoțesc non stop pe șefa Executivului au parte de un salariu decent pentru România. Nevoiți să lucreze în ture, 7 zile din 7, 24 de ore din 24, cei care o păzesc pe candidata la prezidențiale a social democraților duc acasă un salariu de 5 mii de lei. Pentru că merg la lucru și în weekend, dar și de sărbători, SPP-iștii primesc și alte bonusuri.

Câți bani câștigă lunar un angajat al SPP, din coloana oficială a Vioricăi Dăncilă

Mai mult de atât există și posibilitatea de a face ore suplimentare ceea ce aduce în mod evident un plus financiar la final de lună. Vă reamintim că de la începutul anului, Viorica Dăncilă beneficiază din nou de paza şi protecţia ofiţerilor SPP. În debutul mandatului, premierul a renunţat la serviciile oferite de aceștia, în contextul în care liderul PSD de atunci, Liviu Dragnea, l-a acuzat în mod repetat pe şeful serviciului că se implică în politică.

ADVERTISEMENT

De altfel, Viorica Dăncilă a declarat la sfârşitul lunii ianuarie 2018 că a transmis că nu vrea să mai beneficieze de protecţia ofiţerilor SPP, urmând să îndeplinească ”formalităţile legale în acest sens”. ”Am transmis SPP că nu vreau să beneficiez de protecție. Înțeleg că toți miniștrii au aceeași opțiune și am comunicat deja acest lucru. Vom îndeplini formalitățile legale în acest sens.

Câți bani câștigă lunar un angajat al SPP, din coloana oficială a Vioricăi Dăncilă. SPP
Un angajat SPP duce acasă 5000 de lei lunar. Sursa foto – facebook

Scandal pe axa premier – SPP

Nu am nicio problemă cu ofițerii SPP, a căror muncă o respect, și nici cu instituția, însă aceasta este decizia mea. Nu sunt singurul demnitar care a optat în acest sens”, anunța Viorica Dăncilă. S-a răzgândit în momentul în care România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. Chiar purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu a confirmat pentru presă că este normal ca premierul să beneficieze de serviciile de protecție ale SPP, din motive de securitate pe toată această perioadă și nu numai.

Viorica Dăncilă nu a fost singurul premier care a intrat în conflict cu SPP – de-a lungul timpului au făcut-o și Victor Ponta, dar și Emil Boc. În cele din urmă, toți au revenit la sentimente mai bune față de Serviciul de Pază și Protecție.