News

Câți bani câștigă Mugur Isărescu! Suma uriașă pe care o încasează lunar guvernatorul BNR

27.02.2021 | 09:09
Cati bani castiga Mugur Isarescu Suma uriasa pe care o incaseaza lunar guvernatorul BNR
Mugur Isărescu încasează lunar o sumă uriașă pentru România. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune câți bani câștigă Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. De altfel, un lucru este cât se poate de clar – salariile celor din conducerea Băncii Naționale a României sunt peste media celor încasate de alți directori din instituțiile de stat.

Dacă ne raportăm strict la banii pe care îi încasează Mugur Isărescu atunci trebuie să știți că acesta ia lunar aproape 64 de mii de lei.

ADVERTISEMENT

În același timp, directorii de cabinet ajung și ei la câteva zeci de mii de lei, bani frumoși pentru România, bani care asigură un trai mai mult decât decent.

Câți bani câștigă Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Concret, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, ia un salariu net de 44.559 de lei. La acești bani se adaugă indemnizația de membru al Consiliului de Administratie.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre alți 19.291 de lei, ceea ce face ca în fiecare lună să îi intre în conturi o sumă interesantă. Și prim-viceguvernatorul Florin Georgescu ia cam la fel.

Acesta are un salariu de aproape 42.000 de lei, dar lui i se adaugă și indemnizația de membru în CA. În cazul său discutăm despre 19.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În total, Florin Georgescu duce acasă nu mai puțin de 61.000 de lei. La rândul lor, viceguvernatorii Leonardo Badea și Eugen Nicolaescu au salarii de 38.192 de lei.

Și ei iau și indemnizații de CA de aproape 19.000 de lei. Interesant este că membrii Consiliului de administrație nu beneficiază de bonus de performanță.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu care trebuie specificat este că la încetarea contractului individual de muncă, salariații Băncii Naționale a României beneficiază de o indemnizație de pensionare egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit.

Există şi o condiţie, aceea ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără intrerupere, minimum șase ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condițiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

Mai mult de atât, salariații BNR primesc anual și o indemnizație de vacanță în valoare de 100% din salariul net lunar, alte drepturi bănesti de maximum 1,6 salarii nete lunare și o sumă din fondul de participare a salariaților la profit – în funcție de cuantumul fondului constituit

ADVERTISEMENT