Life

Câți bani câștigă Oana Zăvoranu? Clinica de la care a pornit procesul de șantaj, profituri colosale

Oana Zăvoranu reușește să câștige bani grei din clinica pe care o deține și care a fost administrată, în trecut, de medicul care a reclamat-o pentru șantaj.
01.07.2022 | 13:46
Cati bani castiga Oana Zavoranu Clinica de la care a pornit procesul de santaj profituri colosale
Oana Zăvoranu, acuzată de șantaj de doctorul care îi administra clinica, face profituri colosale din medicină / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Oana Zăvoranu, pe numele ei adevărat Ioana Zăvoranu, este în centrul unui scandal epocal, fiind acuzată că l-ar fi șantajat pe medicul care i-a fost administrator al clinicii pe care o deține. Suma pe care i-ar fi cerut-o vedeta a pornit de la 800.000 de euro și a ajuns, susține respectivul doctor, la 300.000 de euro, fiind făcută o promisiune în schimb, cea că Zăvoranca nu va ieși public să îl terfelească.

Oana Zăvoranu, profituri colosale din clinica medicală

Clinica medicală pe care o deține Oana Zăvoranu este punctul de plecare al dosarului de șantaj în care vedeta este acuzată. Clinica, înregistrată de firma One Life, are însă profituri cât se poate de serioase, comparabile oricând cu sumele cerute în dosarul de șantaj.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor apărute în presă, fostul administrator al clinicii, medicul Ioan Bogdan Furtună, actual manager al Spitalului Colțea, o acuză pe Zăvo că l-ar fi șantajat în momentul în care a solicitat să îi fie returnată o datorie de 40.000 de euro. Suma de la care a pornit șantajul, explică medicul, a pornit de la 800.000 de euro și a ajuns la 300.000 de euro.

Cu toate acestea, Oana Zăvoranu nu pare a avea probleme financiare. Sau, cel puțin nu ar avea probleme financiare conform datelor înregistrate la ANAF și consultate de FANATIK. Ba chiar, suma pe care i-ar fi datorat-o medicului pare să fie infimă față de profiturile colosale raportate de clinica pe care o deține.

ADVERTISEMENT

E adevărat, Oana Zăvoranu susține că dosarul de șantaj este o făcătură și pretinde că medicul care o acuză de fapta penală ar fi făcut lucruri necurate în clinica sa, din postura de administrator. ”Dispuneam de bani cash şi a început individul să-mi ceară diverse sume de bani la ceas de noapte, pentru a cumpăra diverse aparate pentru clinică.

Când nu am găsit niciun aparat medical în clinica noastră, atunci am descoperit că e ceva putred. Soţul meu a găsit în 2018 nişte facturi falsificate, pe nişte aparate-fantomă”, susținea, legat de acest caz, Oana Zăvoranu, la televizor.

ADVERTISEMENT

Clinica Zăvorancei, mașină de făcut bani

Mai exact, conform datelor consultate de FANATIK, firma Oanei Zăvoranu a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de peste 14 milioane de lei, adică peste 2,8 milioane de euro, o creștere sesizabilă față de anul anterior declarat, atunci când raporta aproape 5 milioane de lei la acest capitol.

Profitul obținut de Oana Zăvoranu cu firma pe care o deține și care are ca obiect activitățile de asistență spitalicească și care are 16 angajați este însă remarcabil. Mai exact, conform datelor ANAF, clinica Zăvorancei a obținut aproape 2.200.000 de lei profit, adică aproximativ 440.000 de euro, dublu față de 2020.

ADVERTISEMENT

Oana Zăvoranu obține bani și din alte afaceri

Oana Zăvoranu este implicată la mai multe firme, vedeta având afaceri în domenii diferite: cu parfumuri, activități de interpretare artistică, comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, fotografie etc.

Cu toate acestea, mai multe dintre firmele Oanei Zăvoranu au raportat, pentru anul fiscal 2021, în dreptul cifrei de afaceri și au înregistrat pierderi minime, până în 200 de lei, în timp ce altele nu au actualizat pentru anul fiscal 2021 datele, cel mai probabil fiind inactive.

Cu toate acestea, unele companii de-ale Oanei Zăvoranu au și activitate fiscală. Astfel, Kanye Star Prod, care are ca obiect comerțul cu produselor cosmetice și de parfumerie, a avut o cifră de afaceri de peste 40.000 de lei. Profitul înregistrat indică că este o afacere bună pentru vedetă, ea obținând de acolo peste 27.000 de lei, adică peste 5.500 de euro.

Medicul care o acuză de șantaj pe Oana Zăvoranu are două credite

Medicul Ioan Bogdan Furtună are, conform ultimei sale declarații de avere, depusă în iunie 2020, după ce a lucrat la clinica Oanei Zăvoranu, două credite în valoare totală de peste 1 milion de lei, unul scadent în 2027, iar altul în 2041.

De asemenea, medicul deține două terenuri – date în arendă – și deține câte 50% din trei case de locuit, moștenite, alături de (probabil) sora lui. Interesant este însă că el nu deține, conform declarației de avere, niciun cont, iar în 2020 veniturile sale se învârteau în jurul a 100.000 de lei anual.

Chiar dacă este manager al spitalului Colțea din București, medicul nu are publică, până la momentul redactării acestui material, declarația de avere și de interese pentru anul în curs, conform legii.

Oana Zăvoranu, trimisă în judecată pentru șantaj

Oana Zăvoranu a fost trimisă, recent, în judecată sub acuzația de șantaj formulată de fostul administrator al clinicii pe care o deține, medicul Ioan Bogdan Furtună. „M-au șantajat pentru o sumă de bani. Amenințările au venit sub forma unui posibil scandal în presă, cu prejudicii de imagine.

Mi-au zis că mă distrug în presă. Mi-au cerut 800.000 de euro. După aceea, au scăzut la 300.000 de euro”, a spus medicul Bogdan Ioan Furtună, pentru Click, despre scandalul de șantaj cu Oana Zăvoranu și avocatul acesteia, Călin Ionuț Silviu.

Oana Zavoranu
Oana Zavoranu a fost trimisă în judecată pentru șantaj, alături de avocatul ei / Foto: captură portal.just.ro

Mai mult, susține medicul care acum e manager al Spitalului Colțea, el ar fi fost obligat de Oana Zăvoranu să semneze o declarație notarială referitoare la o datorie în valoare de 400.000 de euro despre care spune că ar fi inexistentă.

Conform sursei citate, procesul este acum în stadiul administrării de probe și de verificare a legalității sesizări instanței, urmând ca, după o decizie luată de magistrați, să se meargă mai departe (sau nu) cu judecata.

ADVERTISEMENT