Fotbal intern

Câţi bani câştigă puştii FCSB care au umilit-o pe Dinamo! „Au bătut o echipă cu jucători plătiţi cu 10.000 de euro“

27.06.2020 | 11:12
Cati bani castiga pustii FCSB care au umilito pe Dinamo Au batut o echipa cu jucatori platiti cu 10000 de euro
Pantea şi NIţă, doi dintre juniorii FCSB care au umilit-o pe Dinamo. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a umilit-o pe rivala Dinamo, în turul semifinalei de Cupa României, cu scorul de 3-0, chiar în Ştefan cel Mare. Mai mult, echipa roş-albastră a început meciul cu Alexandru Pantea titular pe postul de fundaş stânga. Pantea va împlini 17 ani(!) pe 11 septembrie.

Pe parcursul jocului, pe lângă Pantea, au mai intrat Cristi Dumitru (18 ani), Ovidiu Perianu (18) şi Romeo Niţă (17 ani). Toţi patru sunt juniori la FCSB şi sunt plătiţi ca atare.

ADVERTISEMENT

Puştii au avut prestaţii foarte bune într-un meci greu, cu miză, contra rivalei, atrăgând laudele tuturor, inclusiv ale patronului. Cristi Dumitru a reuşit un gol şi o pasă decisivă, jucând mai puţin de o repriză, iar Alex Pantea a fost catalogat drept geniu de Gigi Becali.

Dinamo, bătută de copii cu 2.000 de lei salariu

Elevii lui Bogdan Vintilă s-au impus cu 3-0 în Groapă, iar impresia generală a fost de umilinţă. Marian Perju, agent de jucători şi specialist pe zona juniorilor după cum se recomandă, a dezvăluit cât câştigă juniorii FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

„Culmea e că puştii FCSB-ului, plătiţi cu 2.000 de lei, au bătut o echipă în care mulţi dintre jucători sunt plătiţi cu 10-15.000 de euro. Cred cu tărie că, dacă FCSB ar fi jucat cu echipa standard şi jucătorii cotaţi la presupusele sume de milioane de euro ar fi fost in teren, Dinamo ar fi câştigat. Argumente îmi sunt rezultatele ultimelor meciuri. Cred că jucătorii se vor mobiliza şi o vor scoate la capăt“, a declarat Perju pentru sport.ro.

Partida excelentă făcută de Pantea (16 ani) pe postul de fundaş stânga i-a atras atenţia şi patronului. Gigi Becali s-a arătat încântat de calităţile juniorului său şi l-a comparat cu Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt bucuros, pentru că am experiența asta în fotbal, am văzut jucători, unii sunt fotbaliști valoroși, unii sunt muncitori, dar există un gen de fotbalisti numiți genii. Sunt jucători care pot juca la echipa mare la 16, 17 ani.

Singurul pe care l-am văzut a fost Mirel Rădoi, iar acum e Pantea ăsta. Pantea e geniu, e aparte de tot. Mai e și Perianu, care va ajunge mare, la fel și Niță“, a precizat Becali la Pro X.

ADVERTISEMENT

Cei patru juniori au, împreună, o cotă de 250.000 de euro, conform site-urilor de specialitate. Cristi Dumitru valorează 150 de mii, Perianu şi Niţă, câte 50.000, iar Pantea, revelaţia ultimelor două partide ale FCSB-ului, nu are încă valoare de piaţă.

Cele mai mari salarii dintre cei care vor continua la FCSB le au cei din „tripleta preferată“: căpitanul Florin Tănase încasează 17.500 de euro, fiind urmat de Florinel Coman şi Dennis Man cu câte 15.500 de euro. În acest sezon, la vicecampioană, cel mai bine plătit a fost Cristi Manea, cu 30 de mii de euro pe lună, urmat de Gnohere şi Adi Popa, cu câte 20.000.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra Giurgiu – FCSB: 2,70 este cota pentru „2 şi peste 1,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: