Fotbal international

Câţi bani câştigă Real Madrid pentru titlul de campioană a Spaniei! Suma astronomică pe care ”galacticii” au cheltuit-o pentru trofeu

16.07.2020 | 23:58
Cati bani castiga Real Madrid pentru titlul de campioana a Spaniei Suma astronomica pe care galacticii au cheltuito pentru trofeu
Real Madrid a cucerit un nou titlu de campioană a Spaniei, al 34-lea din istorie, dar a și cheltuit o căruță de bani pentru aș trece în palmares trofeul. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Real Madrid a cucerit un nou titlu de campioană a Spaniei, al 34-lea din istorie, dar a și cheltuit o căruță de bani pentru aș trece în palmares trofeul.

A fost o ambiție foarte mare a președintelui Florentino Perez, deoarece Real Madrid nu s-a mai impus în La Liga din sezonul 2016-2017 atunci când pe banca tehnică se afla tot Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

Și cum astrele se aliniază întotdeauna pentru cei puternici, ”galacticii” au reușit această performanță chiar în ziua în care Florentino Perez sărbătorește 20 de ani de când a devenit prima oară președintele madrilenilor.

Real Madrid a cheltuit o groază de bani pentru titlul de campioană

Real Madrid a cucerit un nou titlu de campioană după victoria cu Villarreal, scor 2-1, dar performanța ”galacticilor” a fost obținut cu mari sacrificii financiare, însă și răsplata este pe măsura investițiilor făcute în ultimul an.

ADVERTISEMENT

Pentru titlul obținut în La Liga, în conturile celor de la Real Madrid vor intra în jurul a 170 de milioane de euro din drepturile de televizare şi contractele de sponsorizare. Această sumă a crescut față de sezonul precedent, Barcelona încasând atunci 155.300.000 de euro.

La veniturile ”galacticilor” din acest sezon se mai trec și cei peste 71 de milioane de euro câștigați prin prezența în Champions League. Această sumă poate crește în cazul în care ”galacticii” vor trece de Manchester City în optimile de finală, lucru puțin probabil după ce au pierdut în tur, pe Santiago bernabeu, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

Însă, și cheltuielile au fost pe măsură. Zinedine Zidane a revenit în primăvara lui 2019 la Real Madrid, dar i-a transmis clar lui Florentino Perez că așteaptă transferuri importante pentru a putea repeta performanțele din primul mandat.

Perez a echilibrat balanța cu vânzări de jucători

Boss-ul Realului a acceptat condițiile și a cheltuit peste 300 de milioane de euro pentru a-i face toate poftele lui Zizou. Așa au aterizat pe Bernabeu staruri precum Eden Hazard (100 de milioane), Luka Jovic (60 de milioane), Eder Militao (50 de milioane), Ferland Mendy (48 de milioane), Rodrygo (45 de milioane) sau Alphonse Areola (adus împrumut de la PSG pe 2,5 milioane).

ADVERTISEMENT

Marea surpriză este că niciunul dintre acești jucători nu au reușit să se impună ca titulari de drept, cei mai constanți părând a fi tânărul Rodrygo și fundașul Mendy care a profitat de un sezon mai modest al lui Marcelo. În rest, Zidane a mers tot pe mâna consacraților Ramos, Varane, Courtois, Benzema, Modric, Kroos sau Casemiro.

Cu toate acestea, Florentino Perez a reușit totuși să echilibreze cât de cât balanța prin câteva vânzări importante de jucători care au adus clubului 130 de milioane de euro. La acest capitol îi regăsim pe Mateo Kovacic (45 de milioane), Marcos Llorente (30 de milioane), Raul de Tomas (20 de milioane), Theo Hernandez (20 de milioane) și Keylor Navas (15 milioane).

Parcursul lui Real Madrid a fost fără greșeli de la reluarea La Liga, câștigând toate cele zece meciuri pe care le-a avut de disputat, însă pandemia de coronavirus i-a lovit și pe ”galactici” astfel că jucătorii nu vor avea primă de performanță.

ADVERTISEMENT