Sport

Câți bani câștigă Real Madrid și Borussia Dortmund după finala Champions League. UEFA dă premii uriașe!

Borussia Dortmund și Real Madrid vor disputa finala Champions League din acest an. Câți bani urmează să câștige fiecare echipă pentru finală
01.06.2024 | 16:15
Cati bani castiga Real Madrid si Borussia Dortmund dupa finala Champions League UEFA da premii uriase
Se știe câți bani câștigă finalistele din Champions League. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Finala Champions League din acest an se apropie de fluierul de start. Se știe câți bani câștigă Real Madrid și Borussia Dortmund pentru calificarea în actul final al Ligii Campionilor.

Câți bani câștigă Real Madrid și Borussia Dortmund din Champions League

Stadionul „Wembley” din Londra urmează să găzduiască finala Champions League din acest an, dintre Real Madrid și Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Fiecare club din Europa dorește să ajungă la „masa bogaților”, premiile oferita de UEFA competiției fiind unele pe măsura așteptărilor și a spectacolului creat de echipele participante.

Echipa care va ridica trofeul în acest an urmează să fie remunerată cu suma de 20.000.000 de euro, iar echipa de pe locul doi cu suma de 15.500.000 de euro. La aceste sume se mai adaugă și banii primiți pentru fiecare punct câștigat sau pentru o calificare mai departe în competiție.

ADVERTISEMENT

Orice echipă care se califică în grupele UEFA Champions League are asigurate 15.640.000 de euro, urmând să primească 930.000 de euro pentru un egal în faza grupei, iar o victorie în grupă este remunerată cu suma de 2.800.000 de euro.

Pentru o calificare în șaisprezecimi, UEFA oferă suma de 9.600.000 de euro, echipele ajunse în sferturile de finală primesc 10.600.000 de euro, iar o semifinală este recompensată cu suma de 12.500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Real Madrid vs Borussia Dortmund

Finala Champions League din acest an va avea loc pe stadionul „Wembley”, din Londra, sâmbătă 1 iunie, unde Real Madrid și Borussia Dortmund se vor duela pentru cel mai important trofeu european. Partida o să fie arbitrată de slovenul Slavko Vincic, care a avut probleme în trecut cu legea.

În ciuda celor 14 trofee cucerite de Real Madrid (record all-time), echipa antrenată de Carlo Ancelotti nu a mai disputat niciodată o finală în Anglia. Borrusia Dortmund a jucat ultima finală de Champions League pe legendarul stadion, însă fără succes, în 2013 fiind învinși chiar de rivala Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

„Los Blancos” au disputat până acum 17 finale ale Ligii Campionilor, cea cu Borussia urmând să fie a 18-a pentru iberici. În cele 17 finale jucate, Real Madrid a reușit să se impună de 14 ori, stabilind un record pentru prezența în actul final, cât și pentru numărul trofeelor câștigate.

Pentru gruparea din Germania o să fie a treia prezență în actul final, bavarezii reușind să câștige trofeul în 1997, iar în 2013 au pierdut dramatic cu rivala din aceeași țară, Bayern Munchen.

Finalistele s-au mai întâlnit de 15 ori până acum, „Los Blancos” câștigând 6 partide, iar gruparea din Germania s-a impus de 3 ori, totodată s-au înregistrat și 6 rezultate de egalitate.

Banii primiți de cluburi de la UEFA pentru fiecare fază a competiției:

  • Câștigătoare: €20m
  • Finalistă: €15.5m
  • Semifinală: €12.5m
  • Sfert de finală €10.6m
  • Șaisprezecimi: €9.6m (£8.2m)
  • Victoria în grupe: €2.8m
  • Egalul obținut în grupă: €930k 
  • Participarea în grupe: €15.64m
ADVERTISEMENT