Sporturi

Câţi bani câştigă Simona Halep după calificarea în sferturile de finală la Doha

13.02.2019 | 19:30
Cati bani castiga Simona Halep dupa calificarea in sferturile de finala la Doha

Câţi bani câştigă Simona Halep după calificarea în sferturile de finală la Doha. Simona Halep traversează o perioadă foarte bună a carierei şi îşi mai trece în cont o victorie impresionantă. După weekend-ul de poveste petrecut alături de echipa de Fed Cup a României, Simona Halep continuă în aceeaşi notă şi obţine calificarea în sferturile de finală la turneul din Doha, de categorie Premier, cu premii totale în valoare de 916,131 de dolari. Competiţia din Qatar se desfăşoară în perioada 11-16 februarie.

Simona a trecut în minimul de seturi de adversara ei din optimile de finală, Lesia Tsurenko, locul 24 WTA, scor 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră şi 20 minute de joc. În continuare, în sferturile de finală, fostul lider mondial din WTA o va întâlni la turneul din Qatar pe Julia Goerges, care a trecut de Alison Riske după două ore şi 35 de minute de joc, scor 6-1, 6-7, 6-4.

Câţi bani încasează Simona Halep după victoria cu Tsurenko de la Doha

Pentru victoria obţinută în faţa Lesiei Tsurenko, Simona Halep va primi la Doha 46,623 de dolari şi 100 de puncte WTA. De asemena, graţie victoriei cu ucraineanca, românca în vârstă de 27 de ani se va apropia de locul 1 WTA. Simona Halep va reveni de luni pe locul 2 WTA, iar pe viitor va avea o şansă importantă de a fi din nou lider mondial în clasamentul mondial feminin, mai ales că Naomi Osaka a rămas fără antrenorul alături de care a cucerit două titluri de Grand Slam şi a ajuns în premieră pe locul 1 WTA.

Simona Halep a vorbit şi ea despre această măsură. ”Simt că a fost ceva diferit față de despărțirea mea de Darren, deoarece el a ales să plece pentru a fi alături de familie. Eu încă sunt prietenă cu Darren și avem o relație foarte bună de prietenie. Oricum, este imposibil la acest nivel fără antrenor, ai nevoie de sprijin, de oameni în jurul tău. Cred că este dificil să găsești pe cineva care să te înțeleagă, cu care să ai o relație bună. Antrenorul este cea mai importantă persoană din echipa ta, cu el trebuie să rezolvi anumite lucruri. Trebuie să existe compatibilitate și nu este ușor să găsești persoana potrivită”, a fost reacția Simonei Halep după ce Naomi Osaka a decis să înceteze colaborarea cu antrenorul Sacha Bajin.

Tags: