Sport

Câţi bani câştigă Simona Halep la Rogers Cup 2021. Premiile au rămas la acelaşi nivel ca înainte de pandemie

Simona Halep revine în circuit după o pauză de patru luni, provocată de ruptura la gamba stângă. Va juca la Rogers Cup, turneu cu premii considerabile.
04.08.2021 | 19:51
Cati bani castiga Simona Halep la Rogers Cup 2021 Premiile au ramas la acelasi nivel ca inainte de pandemie
ADVERTISEMENT

Simona Halep este plină de încredere înainte de revenirea în circuitul WTA, în perioada 9-15 august. S-a impus la precedentele ediţii care s-au disputat la Montreal, în 2016 şi 2018. Un nou rezultat bun la Rogers Cup ar putea-o readuce pe Halep în top 10 WTA.

De asemenea, turneul din Canada propune premii foarte bune pentru această perioadă pandemică, în care foarte multe competiţii au redus considerabil sumele oferite sportivilor. Oficialii Rogers Cup au decis ca premiil rămână la acelaşi nivel din 2019. Ediţia din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Simona Halep a mai primit recent o veste bună din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Câţi bani câştigă Simona Halep la Rogers Cup 2021. 521.530 de dolari este marele premiu la feminin

Astfel, în cazul în care se impune la Montreal, Simona Halep şi-ar putea asigura un cec în valoare de 521.530 de dolari. Iată ce sume se acordă la Rogers Cup 2021, în funcţie de faza în care se află competiţia.

  • turul 1 – 8.045 dolari
  • turul 2 – 14.920 dolari
  • turul 3 – 29.120 dolari
  • sferturi de finală – 60.455 dolari
  • semifinale – 126.950 dolari
  • finală – 253.420 dolari
  • titlu – 521.530 dolari
ADVERTISEMENT

Simona Halep va avea un program infernal în următoarea perioadă. Este înscrisă, de asemenea, la Cincinnati, următoarea săptămână, apoi va merge la New York, pentru US Open 2021. Halep s-a accidentat pe 12 mai, la Roma, într-o partidă cu Angelique Kerber, din turul 2.

Naomi Osaka, Iga Swiatek şi Sofia Kenin s-au retras de la Rogers Cup 2021. Serena şi Barty nu participă nici ele

Cea mai bună veste pentru Simona Halep este că va avea parte de susţinere la Rogers Cup. Organizatorii competiţiei au anunţat că fanii vor avea acces pe Centre Court încă de la primele meciuri programate pe tabloul principal. Halep are foarte mulţi fani în Canada.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai multe jucătoare de top şi-au anunţat retragerea din competiţie. Naomi Osaka, Iga Swiatek şi Sofia Kenin sunt jucătoarele de top 10 care nu vor lua startul în competiţie.

“Îmi pare rău că nu voi participa la Montreal în acest an. Trasmit cele mai bune urări fanilor din Canada şi tuturor celor implicaţi în organizarea turneului. Sper că ne vom vedea la Toronto, anul viitor”, a declarat Naomi Osaka.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are un 2021 de coşmar din cauza accidentărilor. A ajuns pe locul 40 în clasamentul WTA Race

Ashleigh Barty, locul 1 în clasamentul WTA, anunţase deja că nu va participa la Rogers Cup. Serena Williams şi Angelique Kerber nu fac nici ele deplasarea în Canada. În aceste condiţii, Aryna Sabalenka este favorită numărul 1 a competiţiei.

În afara Simonei Halep, România va fi reprezentată la Montreal şi de Sorana Cîrstea. Jucătoarea de 31 de ani este înscrisă pe tabloul principal al competiţiei de simplu.

Simona Halep a avut un sezon 2021 de coşmar, în special din cauza numeroaselor accidentări. Iese din top 10 săptămâna viitoare, iar în clasamentul WTA Race a ajuns pe locul 40 în lume.

ADVERTISEMENT