Sporturi

Câți bani câștigă Simona Halep pentru calificarea în semifinale la Wimbledon

09.07.2019 | 16:46
Cati bani castiga Simona Halep pentru calificarea in semifinale la Wimbledon

Simona Halep și-a egalat cea mai bună performanță obținută la Wimbledon, calificându-se din nou în faza semifinalelor, acolo unde se poate duela cu Elina Svitolina, cap de serie numărul 8. Halep a învins-o în sferturi pe Shuai Zhang, asigurându-și un cec consistent. 

Câți bani câștigă Simona Halep pentru calificarea în semifinale la Wimbledon

Astfel, Halep va primi din partea ogranizatorilor pentru calificarea în semifinale nu mai puțin de 588.000 de lire, echivalentul a 656.000 de euro. Dacă va ajunge în finală, Halep va primi peste 1,1 milioane de euro, în timp ce un eventual triumf îi poate aduce 2,5 milioane de euro! Înaintea acestui turneu, Simona Halep avea strânși în cont aproximativ 30 de milioane de euro din premii, fiind una dintre cele mai bogate sportive din circuitul profesionist.

Este cel mai bun turneu făcut de Halep în 2019, unul la care nu mulți specialiști îi ofereau șanse. De altfel, Simona nu s-a descurcat niciodată grozav pe iarbă, având o singură finală disputată pe această suprafață în întreaga sa carieră. Simona se mai lăuda în 2019 cu finale pierdute la Doha și la Madrid. La primele două turnee de Mare Șlem ale anului, Halep a pierdut în optimi cu Serena Williams la Australian Open, respectiv în sferturi cu Amanda Anisimova la Roland Garros.

Câți bani câștigă Simona Halep pentru calificarea în semifinale la Wimbledon
Câți bani câștigă Simona Halep pentru calificarea în semifinale la Wimbledon

Darren Cahill a remarcat forma bună a Simonei într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, antrenorul australian spunând la acel moment că nu este exclus ca sportiva noastră să câștige trofeul la Wimbledon.

Carti de citit pe net

Simona Halep a încheiat colaborarea cu Darren Cahill anul trecut, la solicitarea australianului, care a anunțat că vrea să petreacă mai mult timp alături de familie. Cei doi nu exclud posibilitatea de a reîncepe o colaborare din 2020, lăsând să se înțeleagă acest aspect la Sports Festival, un eveniment la care amândoi au fost invitați. De altfel, în ultima vreme, Cahill apare tot mai des în tribune la meciurile Simonei Halep.