Fotbal international

Câţi bani câştigă un arbitru român în Liga Campionilor! Sumele primite de Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan de la UEFA + cum arată baremul în marile campionate din Europa

27.04.2020 | 13:06
Cati bani castiga un arbitru roman in Liga Campionilor Sumele primite de Istvan Kovacs si Ovidiu Hategan de la UEFA  cum arata baremul in marile campionate din Europa
Câţi bani câştigă un arbitru român în Liga Campionilor! Sumele primite de Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan de la UEFA + cum arată baremul în marile campionate din Europa (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Liga Campionilor este cea mai importantă competiţie intercluburi din lume, iar sumele plătite de UEFA cluburilor participante sunt de-a dreptul astronomice. FANATIK îţi prezintă câţi bani câştigă un arbitru român la meciurile din UEFA Champions League, dar şi o comparaţie între Liga 1 şi marile campionate din Europa la capitolul barem de arbitraj.

Câţi bani câştigă un arbitru român în Liga Campionilor. Contează mult categoria

Ultimele sezoane au însemnat ascensiunea arbitrilor români, iar aceştia au început să fie delegaţi la meciuri importante din grupele Ligii Campionilor, ceea ce însemnă şi un plus important la capitolul bani. Cea mai bine cotată este categoria Elite, din care fac parte Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs, ultimul fiind promovat la finalul anului 2019.

ADVERTISEMENT

Arbitrii din categoria Elite au un barem între 6.000 şi 9.200 de euro pe meci în Liga Campionilor, în timp ce tuşierii câştigă 2.700. Cei mai puţini bani îi primesc cei care se află în categoria a treia, care încasează câte 900 de euro pentru fiecare partidă din Champions League.

  • categoria Elite (Elite Category) – între 6.000 şi 9.200 de euro
  • categoria 1 (First Category) – 2.700 de euro
  • categoria 2 (Second Category) – 1.800 de euro
  • categoria 3 (Third Category) – 900 de euro
ADVERTISEMENT

Ovidiu Haţegan, arbitrul român cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor 2019-2020. Istvan Kovacs îi calcă pe urme

Ovidiu Haţegan face parte din categoria Elite din 2015 şi este cel mai experimentat arbitru român în activitate. În actualul sezon din Liga Campionilor, arădeanul a fost la centru în patru meciuri, ceea ce i-a adus în conturi suma de 36.800 de euro.

Fiind unul dintre arbitrii de top, Ovidiu Haţegan s-a aflat printre cei care au putut să încaseze suma maximă din baremul UEFA pentru Elite Category. Cu siguranţă, după trecerea pandemiei de coronavirus, arădeanul va mai primi delegări în actualul sezon din UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a fost al doilea român care a bifat meciuri în actualul sezon din grupele Ligii Campionilor. Arbitrul de 35 de ani a fost delegat la două partide, iar la finalul anului trecut a fost promovat în categoria Elite. Astfel, făcând parte din categoria 1, Istvan Kovacs a încasat 5.400 de euro pentru prestaţiile din Champions League.

Arbitrii români care au oficiat în actualul sezon al Ligii Campionilor şi sumele încasate

  • Horaţiu Feşnic (categoria 2): Sutjeska Niksic – Slovan Bratislava 1-1 (turul 1 preliminar) – 1.800 de euro
  • Radu Petrescu (categoria 1): Ferencvaros – Valletta 3-1 (turul 2 preliminar) – 2.700 de euro
  • Ovidiu Haţegan (categoria Elite): Rosenborg – Dinamo Zagreb 1-1 (play-off); Borussia Dortmund – Barcelona 0-0 (Grupa F); Ajax – Chelsea 0-1 (Grupa H); Valencia – Atalanta 3-4 (optimi de finală) – 36.800 de euro
  • Istvan Kovacs (categoria 1): PSG – Galatasaray 5-0 (Grupa A); Genk – Napoli 0-0 (Grupa E) – 5.400 de euro
ADVERTISEMENT

Câţi bani câştigă arbitrii din marile campionate ale Europei. La Liga plăteşte cel mai bine

Baremul de arbitraj din Casa Pariurilor Liga 1 este de 1.000 de euro pe meci, sumă care este la distanţă mare de câştigurile din marile campionate ale Europei. Arbitrii din La Liga sunt cei care câştigă cei mai mulţi bani, cu 6.000 de euro pentru fiecare meci.

Premier League, cel mai bogat campionat din lume, nu oferă un barem prea mare pentru arbitri, aceştia încasând 1.500 de lire sterline pe meci (aproximativ 1.700 de euro). Avantajul englezilor este acela că primesc un salariu anulat, cifrat între 38.500 şi 42.000 de lire sterline.

  • Premier League – 1.700 de euro
  • La Liga – 6.000 de euro
  • Bundesliga – 3.500 de euro
  • Serie A – 3.400 de euro
  • Ligue 1 – 2.700 de euro
ADVERTISEMENT